avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de V-C semnat de altcineva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de V-C semnat de altcineva

Buna seara.As avea nevoie de un sfat.Am gasit un anunt pe internet legat de vanzarea unei masini.Am sunat,a raspuns un domn,mi-a dat detalii despre masina,a spus ca taxa auto este platita si nerecuperata(acest lucru scria si in anunt).Am plecat sa ma intalnesc cu el.Locul intalnirii o statie Peco din orasul dumnealui.Acolo s-au prezentat o fata si un baiat,am vazut masina,am stabilit ca imi va trimite a doua zi un certificat fiscal valabil(cel pe care il prezentase era expirat de cateva zile).Am facut un contract de vanzare cumparare.Din spusele lor am inteles ca tipa era fata proprietarului.Cert este ca nu au avut nici o C.I. a proprietarului(mi-au spus ca imi vor trimite a doua zi) si ca ea a semnat in locul proprietarului.Am plecat acasa,iar a doua zi am mers la finante publice sa vad aca taxa e platita.Surpriza!taxa nu a fost platita,desi ei m-au asigurat ca a fost achitata.I-am sunat sa le cer inca o data documentul care arata ca taxa a fost platita.Le-am cerut la telefon ori sa anulam contractul,inapoiez masina si imi achita benzina ce am consumat-o pana la ei,sau,taxa fiind de 420 euro,sa imi dea o parte din taxa,desi nici asa nu era echitabil pt mine.Au spus ca se vor gandi,ca vor analiza.Intr-un final am dat de ei la telefon,din nou,si mi-au spus ca ei nu vor masina inapoi,dar nici o parte din bani nu imi vor da.Intrebarile mele sunt in felul urmator:pe cale legala,ca sa imi recuperez banii de taxa,ce pot sa fac?sa fac o plangere penala pt ca vandut un bun ce nu era al ei?faptul ca in anunt(am facut print screen-poze la anunturi,precum ca taxa e platita si nerecuperata) scria ca e achitata taxa,lucru care mi l-au spus si cand ne-am intalnit,desi nu era asa?Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 03:47, 26 Noiembrie 2013
Puteti face plangere penala pentru inselaciune.
Inainte de achitarea pretului trebuia sa va asigurati ca toate actele sunt in regula.
Aveti dreptate.Nu am facut-o,scuze nu exista.Dar mai pot repara ceva?
Cred ca asta cu taxa nu e cea mai mare problema.. pana la urma v-a dat un fiscal valabil ?
SI eu cred ca asta e cea mai mare problema. Legat de inselaciune nu cred ca aveti mari sanse de castig. Vanzatorul se poate apara spunand ca asa i s-a comunicat si lui de la cel de la care a achizitionat-o. Ba chiar in apararea lui poate aduce o dovada ca el nu a fost la anaf sa se intereseze daca taxa e platita sau nu e. Din moment ce nu a fost la anaf nu avea de unde sa stie...

mai repede poate fi acuzat de fals ca a semnat in locul altcuiva. incercati sa luati legatura cu cel in locul caruia a semnat si vedeti daca e de acord sa declare adevarul (ca nu el a semnat actul acela).
dar va legati prea mult la cap, daca il acuzati de fals cred ca acel contract devine nul iar masina ii revine celui care v-a inselat :))
aveti noroc ca taxa nu e chiar imensa, daca e vreo masina la care taxa era mii de euro era mult mai nasol
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
cosmintt26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu recuperata de primul proprietar dupa vanzarea masinii lucanu27 lucanu27 In 12,2008 un cetatean inmatriculeaza un auto plateste taxa dupa 8 luni in 07,2009 vinde auto ii spune cumparatorului ca taxa e platita si nerecuperata deci ... (vezi toată discuția)
Adeverinta anaf falsa. VDub VDub Am cumparat o masina acum o luna , in anunt era precizat ca taxa este platita si nerecuperata . Am luat toate actele mai putin adeverinta anaf urmand sa imi ... (vezi toată discuția)
Inselare privind taxa de mediu maryoos maryoos Buna ziua . Am o dilema de ordin penal . Sa spun cum s-a intamplat: Am achizitionat un autoturism in urma cu 2 luni. In anuntul postat pe internet , ... (vezi toată discuția)