In primul rând îmi cer scuze pentru că nu ştiu dacă am postat întrebarea la secţiunea corectă. Vă adresez rugamintea să-mi spuneţi dacă o Persoană Fizică Autorizată poate avea vreun angajat. Vă adresez această întrebare în următorul context. Am încheiat un contract pentru efectuarea cadastrului la un apartament pe care îl deţin. Persoana care se ocupă este PFA. La măsurători, la mine acasă, nu a venit dânsa (PFA-ul este o doamnă), ci fiul dânsei, care a şi semnat cu mine contractul în numele mamei sale. Vă rpg mult să-mi spuneţi dacă a procedat legal şi, de asemenea, dacă ar fi trebuit să-mi elibereze chitanţă pentru avans (suma pe care i-am dat-o drept avans este menţionată în contractul încheiat, ca şi suma pe care o mai am de plată) sau în momentul în care achit restul trebuie să-mi dea chitanţă pentru întreaga sumă.
Vă mulţumesc mult şi vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns.
OUG nr.44/2008 , CAPITOLUL III - Regimul juridic al PFA, al întreprinzătorilor titulari ai întreprinderilor individuale şi al întreprinderilor familiale
SECŢIUNEA 1 Regimul juridic al PFA art.17
(1) PFA îşi poate desfăşura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, în calitate de angajator, terţe persoane cu contract individual de muncă, încheiat în condiţiile legii.
.....
Conf art 17 alin 1 OUG 44/2008 PFA poate angaja, în calitate de angajator, terţe persoane cu contract individual de muncă, încheiat în condiţiile legii.
In ceea ce priveste incheierea contractului, fiul d-nei putea semna acel contract doar daca avea o procura speciala notariala in acest sens. Poate ca a semnat folosind semnatura mamei sale, dar atunci e infractiunea de fals.
Pentru avans trebuia sa va elibereze o factura de avans si o chitanta de plata a sumei respective.