avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casa noua construita in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casa noua construita in timpul casatoriei

Buna ziua ,
sunt casatorita din anul 2009 , in 2008 sotul a depus documentatia in vederea construirii unei case pe un teren care este proprietar , autorizarea a iesit in 2011 pe numele lui dupa care am construit impreuna casa , Intrebarea este , pentru darea in folosinta si intabularea casei se va face legal pe numele la amandoi sau eu trebuie sa merg sa cer acest lucru ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 10:52, 23 Noiembrie 2013
Autorizarea construirii unei locuinte semnifica altceva decat actul de proprietate. Daca ati construit impreuna casa,in timpul casatoriei, atunci puteti sa va inscrieti si dvs in actul de proprietate al casei, terenul fiind exclusiv in proprietatea sotului, intrucat a fost dobandit de acesta anterior casatoriei cu dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)