avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi concediat daca nu accept o functie inferioara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi concediat daca nu accept o functie inferioara postului actual?

Lucrez la o companie multinationala pe un post de conducere de 3 ani. Conform evaluarilor realizate de seful ierarhic a reiesit ca sunt compatibil cu postul actual. Cu putin timp in urma insa, am primit un feedback negativ de la sef (plafonare profesionala fara sansa de a ma dezvolta) din toata discutia reiesind ca doreste sa ma inlature de pe post. Cu toate acestea, motive de rea credinta pot fi gasite, in ciuda evaluarii competentelor profesionale. Seful direct mi-a propus o pozitie inferioara, un post ce nu apare in organigrama.
Nu sunt de acord sa accept acest post. Exista sansa sa fiu concediat daca refuz? Ce alternative, drepturi am?

Multmesc.
Cu stima,
doamna Viorica
Cel mai recent răspuns: vichimary , utilizator 08:59, 26 Noiembrie 2013
Avand in vedere evaluarea negativa pe care ati primit-o este posibila inlaturarea dvs din functia avuta si chiar desfacerea c.i.m in situatia in care refuzati noul post propus de angajator...Organigrama este usor de modificat de catre angajator, dvs neavand control asupra acesteia....E greu de anticipat modul in care va reactiona angajatorul, intrucat nu stim ce intentii are acesta pentru viitor...Oricum, va doresc success!
Puteti fi concediat si daca stranutati!
Alternativa?! Verificarea dosarului de concediere.
In general, la o verificare atenta, lipseste \"ceva\" din dosar.
Va trebui sa va faca reincadrarea pe post si sa va despagubeasca (din cate stiu, din propria-mi experienta, 3 ani in urma de la data concedierii...)

Cautati un avocat bun! Aici sunt!
Caut un link.
Revin.

[ link extern ]

fraza
plafonare profesionala fara sansa de a ma dezvolta
mi se pare aberanta...

se poate contesta si \"evaluarea negativa\"

:luck:

Scuzati-ma ca va intreb: Ati semnat fisele de evaluare anuale?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Herra_, utilizator
MULTUMESC enorm.Ma intreb, daca nu voi semna fisa de post nou ce se va intampla?
Nu confundati "fisa postului" cu fisa de evaluare anuala!
Nu se va intampla nimic, atata timp cat veti presta munca pe noul post, veti avea drepturile si obligatiile acelui post.

Alte discuții în legătură

Trecerea de la un post de conducere la unul de execuție iDorin iDorin Bună ziua, În ce condiții se poate face trecerea de la un post cu responsabilități de conducere la unul inferior, de execuție ? Se poate face fără ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Evaluare profesionala sim00n sim00n buna ziua! intrebarile mele sunt urmatoarele : 1. prin ce document reglementez criterii de evaluare pentru salariatii angajati anterior lui 2011? cu ... (vezi toată discuția)