avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... drum de servitute
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

drum de servitute

sunt proprietara unei spalatorii auto din anul 2005.La data cand eu am cumparat spalatoria terenul din fata era domeniu public(drum servitute)
,iar cei de la urbanism mi-au spus ca nu se poate inchiria.Acum problema este alta, ca pe aceasta bucata de teren a fost eliberat un titlu de proprietate,in ideea ca aceasta bucata de teren este de60mp de-a lungul unei sosele.Practic acest teren este distanta dintre spalatorie si strada ,exact in fata spalatoriei.Cum se poate si daca se poate ataca in instanta aceasta hotarire luata de consiliul local de trecere din domeniul public in domeniul privat a acestui teren care practic este de-a lungul unui drum cu acces auto?
Cel mai recent răspuns: mandache eugenia , utilizator 17:32, 2 Aprilie 2009
Bunurile proprietate publica a statului nu pot fi dezmembrate .Pot fi date in administrare , spre inchiriere , in concesiune....

In schimb , bunurile proprietate privata pot fi dezmembrate , in conditiile legii...

Relatarea este confuza...
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
problema este exact asa cum am relat-o.la fel am ramas si eu cand m-am trezit cu avocatul proprietarului care mi-a aratat titlul de proprietate eliberat de primarie in anul 2007 pe aceast teren.
Nu doresc sa ma repet,dar nu stiu cum m-as putea face mai bine inteleasa.Din ce am aflat este ca terenul a fost domeniu public ,iar prin hotarare de consiliu local s-a facut trecerea in domeniu privat.Cum pot solicita de la primarie un act pentru a sti care este situatia exacta a terenului sau unde trebuie sa ma adresez?Cel care a venit sa ma instiinteze despre situatia terenului a ramas uimit cand i-am spus ca sunt proprietara si ca spalatoria nu este concesionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire drum acces vampire666tc vampire666tc Buna ziua, am luat o bucata de teren care se invecineaza cu un drum.Vecinii pretind ca in titlul de proprietate din 1994 acest drum le apartine si ca acesta ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cedare cu titlu gratuit drum servitute catre primarie/municipalitate K.Ela K.Ela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie de donatie drum servitute catre municipalitate/primarie. Proprietarul drumului e in varsta si nu poate umbla ... (vezi toată discuția)