avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - dosar penal

buna seara. Am si eu o intrebare, de curand mi-sa intamplat ca am aflat faptu ca o persoana care vorbea cu mine la telefon de pe un abonament. Defapt,abonamentul era furat.. si eu vorbea cu persoana respectiva pe acel abonament. Problema e,ca acum sunt chemata la politie..ca mi-sar fii facut dosar penal. Ce e de facut in cazul acesta? Avand in vedere ca eu nu stiam ca acel abonament este furat.
Cel mai recent răspuns: AddaAdriana , utilizator 17:48, 24 Noiembrie 2013
Daca nu stiati nu aveti ce sa patiti.
Probabil ca va cheama in calitate de martor.
Daca va este teama de anumite repercursiuni penale aveti dreptul de a apela la serviciile unui avocat care sa va insoteasca la politie.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Da, cu siguranta in calitate de martor va cheama, din descriere nu vad posibile alte implicatii.
Eu nu stiam,si vorbeam pe abonamentu acela adica,ma suna persoana respectiva .. si ii raspundeam mai sunam uneori si eu inapoi asta a tinut 4 zile. Nu am stiut,ca abonamentul nu este al lui,pana acum cand la-m intrebat ca mi-a intrat la banuit..ca ,cu alta persoana nu am mai vorbit inafara de el. Vineri de dimineata ma-m trezit cu 4 politisti la poarta spunandu-mi ca mi-a facut dosar penal,ca am vorbit cu cineva dupa,un telefon furat..si crede,ca eu am furat telefonu si am vorbit dupa el..Dar eu na-m vorbit.. Ce e de facut in cazul asta?.. Adica,eu stiu numarul cu care am vorbit,in caz ca e acela,pe care il banui eu.Daca nu , nu imi dau seama cu cine am vorbit. Daca,mi-sa arata numarul de care zic,eu sa recunosc ca-l cunosc..? Ca mie,sa nu ma bage ca complice..desi..eu na-m nici o vina.
Incercati sa fiti mai explicit ca nu mai inteleg, dvs aveti un telefon furat de pe care vorbiti sau cealalta persoana?
Deci..Mie,vineri dimineata mi-a venit la poarta 4 politisti ca dupa numarul meu si al lui tatal meu,sa vorbit cu un numar(care era furat..) .Si iei ne banuie pe noi ca am fii vorbit noi intre noi,si ia facut dosar penal tatalui meu si ne-a chemat la politie luni. Eu nu stiu cu cine am vorbit,dar banui pe cineva cu care am vorbit la inceputul lui septembrie.Aceea persoana mi-a spus ca mama lui,ia dat un abonament,na-m stat sa-i cer explicati..mi-a spus doar ca mama lui ia dat o cartela,sa vorbeasca cat vrea pana atinge pragul in care vodafonul nu-ti mai da voie sa vorbesti.Si,na-m comentat nimic.Insa acum,am intrat la banuiala ca poate,el ar avea cartela aceea si cu el as fii vorbit.Dar,el spune ca mama lui a luat cartela de la sora lui si sora lui .. o luase de la o prietena care isi facuse abonament doar pentru a lua telefon. El a aruncat cartela dupa aceea..Eu nu stiam toate astea,acum le-am aflat.Si il banui ca el ar fii.. Ce e de facut in cazul asta?.. de ce ia facut tatalui meu dosar penal.? Cum ar trebui sa le povestesc politistilor.. ca sa nu se interpreteze gresit..

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu ce incadrare am in aceasta situatie cu incadrare penala. toren190 toren190 Acum 1 an sa furat din clasa mea (sunt elev la liceu in clasa 10-a) un telefon. Un alt coleg fusese autorul faptei ,eu nu am participat la actul furtului ... (vezi toată discuția)
Abonament cumparat martzianu martzianu Buna ziua. Am si eu o intrebare.... Zilele trecute, am cumparat un abonament vodafone de la un bisnitar (poti vb pana se inchide) Se poarta in ziua de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pastra numarul de telefon la trecerea de pe abonament pe cartela Stefanpetrut Stefanpetrut exista vre-o baza legala care poate obliga operatorul de tel. sa te lase sa pastrezi numarul de telefon in conditile in care vrei sa ramai in reteaua unde ai ... (vezi toată discuția)