avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de închiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de închiriere spatiu comercial

Ce se întâmplă cu chiriașii unui spațiu commercial în situația în care propietarul a decedat și moștenitorii se află în litigiu succesoral?Poate fi reziliat contractual? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:41, 24 Noiembrie 2013
Depinde de prevederile contractuale.

In principiu, contractul ar trebui sa continue pana la data expirarii daca nu exista vreo clauza in sensul incetarii lui la decesul proprietarului.

Ssigur ca se pune si problema persoanei care ar avea dreptul legal de a rezilia contractul daca sunt mai multi mostenItori.
Cum se poate acționa legal în situația în care chiriașii nu mai plătesc chiria și moștenitorii au process pe rol pentru succesiune? Poate unu dintre moștenitori să-l dea afară pe chiriaș? Contractul de închiriere este făcut la fisc.
Da, asta e o cu totul alta situatie. Dat fiind ca neplata chiriei cauzeaza prejudiciii si ca rezilierea contractului e in favoarea tuturor mostenitorilor, atunci si un singur mostenitor o va putea face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune posesorie Iovanca Iovanca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: O soc. comerciala inchiriaza altei soc.com. un spatiu comercial. Soc. chiriasa nu plateste chiria timp de cateva luni, iar ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Am un contract de inchiriere neinregistrat la anaf, propietarul ... Smokefl0w Smokefl0w Am un contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, propietarul insista sa eliberez garsoniera desi mai am 9 luni de contract. Eu o sa plec zilele astea ca nu ... (vezi toată discuția)