avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract in lipsa intabularii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract in lipsa intabularii

Buna ziua! Intentionam saachizitionam o garsoniera. Actualii proprietari un cumparat-o acum 25 de ani de la o firma care a fost lichidata in urma cu 15 ani. La fel ca si alti vecini din acelasi imobil, pentru a intabula garsoniera pe care o au in propirietate cu acte in regula (lipseste doar intabularea care, dupa cum stiti, nu era necesara in urma cu 25 de ani), este necesara mergerea in instanta deoarece respe tiva firma nu are un lichidator. Noi intentionam sa cumparam respectiva garxoneira pentru a ne muta in ea la inceputul lui decembrie. Am inteles ca se poate face o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, in ideea ca noi sa putem da un avans de maxim 10% din costul total al garsonierei, promisiune in care sa fie mentionata chestiunea cu intabularea si faptul ca totul se finalizeaza odata obtinuta intabularea. Ce voiam sa intreb este: care sunt riscurile unei astfel de proceduri si ce anume este de evitat intr-o asemenea situatie? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LaviniaFlorentina , utilizator 19:02, 24 Noiembrie 2013
Atentie, nu este vorba de intabulare! Fiti atenti! Intabularea presupune cadastru , actele de proprietate si atat! Este o alta problema la mijloc din moment ce proprietarii trebuie sa mearga in instanta si este implicata si firma care se afla in procedura de lichidarii...inseamna ca actele de proprietate nu sunt in regula. Asteptati pana se finalizeaza actiunea in instanta si se intabuleaza si apoi cumparati.
Va multumesc frumos pentru raspuns! Deci, prin urmare, nu recomandati nici semnarea promisiunii de vanzare-cumparare, corect?
Eu una nu. As astepta sa se clarifice problema caci nu este o problema simpla numai de intabulare dupa cum ati expus problema si nici nu avem date suficiente sa ne dam seama bine despre ce este vorba du adevarat.
Intabularea este procedeul prin care un imobil se inscrie in Cartea funciara. Pentru acest lucru se fac masuratori cadastrale de catre un expert autorizat cadastru si impreuna cu actele de proprietate in copie legalizata, certificat fiscal si copii dupa cartile de identitate ale proprietarului se depune dosarul la ANCPI pt intabulare. In niciun caz pt intabularea simpla cu acte in regula de proprietate nu se face ceea ce ne ati povestit.
Am inteles. Va multumesc din suflet! In orice caz, avand in vecere ca proprietarii au eliberat deja garsoniera in ideea ca noi urma sa ne mutam acolo de la 1 decembrie, vom merge la notariat zilele urmatoare, cu toate actele garsonierei, si vom decide la fata locului, in functie de ce se va vedea cu dosarul in fata. Eventual vom face un tip de act, care sa ne permita sa ne mutam, sub o forma de chirie platita in avans sau ceva de genul, si apoi vom vedea ce se intampla cu actele si intabularea...m
Inca o data, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare garsoniera CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, as dori sa stiu, o cunostinta vrea sa cumpere o garsoniera care nu are cadastru si intabulare, proprietarul garsonierei fiind reprezentat de un ... (vezi toată discuția)
Modificare beneficiar cadastru teodor-andrei teodor-andrei Buna ziua, Sunt in situatia de a trece de la garsoniera la doua camere printr-un schimb de locuinte. As dori sa aflu daca este necesar sa fie refacut ... (vezi toată discuția)
Antecontract credit prima casa jomini jomini Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am depus dosarul pentru a accesa un credit Prima Casa. Mi-a fost aprobat de catre banca, totul este ... (vezi toată discuția)