avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura trimitere in somaj salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura trimitere in somaj salariati

buna seara
activitatea firmei la care lucrez s-a diminuat
administratorul nu doreste sa initieze concedire colectiva si doreste sa trimita in somaj 4 salariati
dosarul trebuie sa cuprinda ?
( act de identitate, copie si original, cartea de munca cu inregistrarile pana in 2011, adeverinte de vechime, adeverinta de la financiar privind veniturile, adeverinta de la medic, diploma de studii) ok ?
- trebuie obligatoriu hotarare aga ptr renuntare post ( paznic, muncitor necalificat), instiintare - notificare de trimitere in somaj, preaviz de 20 zile , plata unui salariu compensatoriu si in final decizia de incetare cim ?
daca salariatii sunt de acord sa intre in somaj ?
si in cazul in care au contract de munca pe perioada determinata care expira in luna dec pe 15 , se poate sa nu se mai prelungeasca si din 16 sa se depuna dosarul de somaj ?
am tot cautat procedura completa si nu am reusit sa gasesc nimic sau numai franturi.....
am urmat numai cursul de inspector resurse umane si nu am avut in materie acest subiect ....
ma puteti indruma ptr a nu gresii.... multumesc foarte mult , cu stima, elena:(:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 24 Noiembrie 2013
In general, pasii privind concedierea individuala sunt :
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si comunicarea adeverintei de vechime si a adeverintei de somaj.

Salariatul concediat are posibilitatea sa conteste decizia de concediere daca nu este de acord cu aceasta considerand-o nelegala.

...si in cazul in care au contract de munca pe perioada determinata care expira in luna dec pe 15 , se poate sa nu se mai prelungeasca si din 16 sa se depuna dosarul de somaj ?..

Indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută anterior, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea gheorghe28 gheorghe28 Buna ziua. Cum se procedeaza in cazul concedierii? Ce trebuie sa faca angajatul? Dar angajatorul? Mentionez ca sunt singura angajata a firmei. Va ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Am o salariata care a revenir din CIC pana la doi an pe 01.05.2016. Am reactualizat CIM, dar mi-am redus activitatea la firma si nu mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca ramo1305 ramo1305 Buna ziua, care sunt procedurile pentru a rezilia un contract de munca, fie cu acordul partilor, fie din lipsa activitatii pentru postul ... (vezi toată discuția)