avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema declaratie parinte copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema declaratie parinte copil

Buna ziua, am o problema, un sot si o sotie au avut un prim' copil, sotia a ramas insarcinata,iar cei doi au divortat. Barbatul s-a mutat in casa mamei lui cu tot cu primul copil(fica). In urma acestora sotia a declarat printr-o procedura legala ca acel copil nu era al fostului sot. Sotul decedand in urma cu cativa ani, iar fica a ramas cu bunica in casa. Problema fiind urmatoarea: recent declaratia a disparut, banuiala fiind ca a fost furata de cineva cu intentii rele. La deschiderea mostenirilor (pentru fata) aceea declaratie poate avea vreun impact? Fiind disparuta si prin anumite metode stupide, la mostenire sa aiba drepturi si al 2-lea copil al barbatului?(prin declaratie nefiind al lui?) Sa nu aiba drept egal cu celelalte fata mostenitoare? Adica sa primeasca mai putin decat trebuie fiind nevoita sa imparta cu copilul acela?
O alta intrebare ar fi: aceea declaratie nu se poate recapata de la Judecatorie sau oriunde altundeva si sa fie legalizata iar cealalalta anulata? Si daca da, cam care ar fi pretul daca se poate? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Sionut01 , utilizator 00:54, 29 Noiembrie 2013
Un raspuns va rog? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune. care este procedura când unul dintre moștenitori a decedat înaintea lui de cujus? elmasica@yahoo.com elmasica@yahoo.com Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta dezbaterii succesiunii unei case ramase de la mama. Noi eram 6 frati, unul din noi a decedat anul trecut, iar ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliamariana iuliamariana colega ficei mele este in urmatoarea situatie: A implinit 18 ani in aprilie, tatal ei a decedat in iunie2012, fiind divortat de mama ei din 2006 in 2011 iulie ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot vornicuelena vornicuelena Am urmatoarea problema: sotul este decedat, din casatoria anterioara are o fata, din casatoria actuala inca o fata. Sotul a mostenit un pamant de la tatal sau ... (vezi toată discuția)