avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa determin, legal, chiriasi-cabinete medicale sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa determin, legal, chiriasi-cabinete medicale sa practice intrare din strada ?

Buna seara.
Sunt presedinte, de o luna, al unei asociatii de proprietari si de curand m-am confruntat cu o problema legata de solicitarea unui locatar de a se efectua, de către proprietarul a doua apartamente de la parterul blocului, a unei intrari separate de intrarea casei scarii, intrare care sa fie practicata direct din strada. Situatia de drept se prezinta astfel:
- proprietarul apartamentelor 1 si 2 din respectivul imobil este Primaria municipiului care a inchiriat cele doua apartamente la 3 cabinete de medici de familie si de aici problema, casa scarii s-a transformat in sala de asteptare pentru circa 50-150 de pacienti zilnic, existand riscul inbolnavirii si contaminarii locatarilor in primul rand, nu se pastreaza linistea si ordinea, nu se pastreaza curatenia ba mai mult s-au inregistrat si o serie de distrugeri, geamuri sparte, usi distruse, zugraveala murdarita, tencuiala doborata, etc.
Cu era normal locatarul a sesizat asociatia de proprietari in vederea rezolvarii acestei situatii, iar din discutia purtata cu acesta am constatat ca de-a lungul timpului s-au mai facut plangeri la primarie si de catre proprietari si de catre asociatia de proprietari, de unde au venit cativa oficiali la fata locului, s-au facut sedinte peste sedinte, s-au facut promisiuni insa situatia a ramas neschimbata.
Mentionez ca la asociatie s-a depus o plangere si tabel nominal cu 11 proprietari (blocul are 14 apartamente) ce solicita rezolvarea acestei probleme care, dupa cate am mai spus, treneaza de foarte multi ani.
Acestea fiind spuse vin cu o rugaminte la dvs. in speranta ca voi gasi o cale si o baza legala de a determina conducerea primariei sau chiriasii acesteia, cele 3 cabinete medicale, sa practice o intrare separata de cea cu acces la casa scarii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 19:17, 5 Aprilie 2009
Am inteles ca cele doua apartamente sunt in grija primariei sau consiliului local, deci ca za zicem asa, ei sunt proprietarii.
In acest sens, daca au schimbat destinatia, din spatii de locuit in dispensar, primaria trebuia sa ceara acordul proprietarilor din sanga, drepata, sus, precum si aprobarea presedintelui as. de proprietari care, banuiesc l-ar fi dat numai in conditiile separarii totale a intrarii in dispensar. Asa cum spune si @trope_doi, asa ceva nu am mai auzit, iar de vazut sper sa ma fereasca ceL de sus! Mai mult, toti cei care si-au injghebat o mica afacere la parterul blocului, si-au prevazut intrare separata, fiind mult mai practica.
Deci dom' presedinte, in primul rand mergeti la consiliul local sau serviciul care au in evidenta acele apartamente ( la Iasi de acest lucru se ocupa un serviciu numit DAPPP - dar oricum de ajuns, trebuie sa mergeti in audienta la primar) si cereti-le sa respecte legea cu privire la acordul proprietarilor din imobil, sa-si faca intrare complet separata, obligatii sa incheie o conventie cu asociatia dvs. privind decontarea cheltuielilor privind intretinerea, chiar daca acestia au montate contoare pe apa calda, rece separat. Mai mult, luna de luna trebuie sa verificati starea instalatiilor, a WC-urilor, etc., pentru ca va ve-ti confrunta cu mari pierderi de apa (se cunoaste "grija" pe care o au cei care lucreaza la stat pentru economii...)
Apoi, nu stiu in ce masura acest dispensar are aprobarile de mediu. Se stie cam ce se deverseaza in canal si la gunoi de la o asemenea institutie. Eu pur si simplu sunt ingrozit... Poate ca nu au alte posibilitati, dar cum sa stea - in "sala de asteptare" bolnavii pe casa scarii ? Pai nu aveti copii, sau chiar oamenii sanatosi care trec prin "sala de asteptare" se pot imbolnavi !
Cred ca ve-ti avea mult de furca, nu v-a fi usor sa va luptati cu cei pusi in fruntea urbei sa respecte si sa faca dreptate. Sunt curios, in ce localitate se intampla aceste grozavii? Trebuie sa va mobilizati comitetul executiv, sa mergeti la toate autoritatile, pentru ca cel putin o intrare separata nu-i chiar asa de greu de facut, la parterul blocului.
Va pot trimite un model de conventie, daca doriti.
Succes! Cu stima, Adam Grecu.
Aceste cabinete au autorizatie sanitare de functionare? trebuie respectate anumite circuite. Luati legatura cu Asutoritatea de Sanatate publica judeteana
Si eu cred ca intr- o prima faza a lua legatura cu Aut de Sanatate Publ este cea mai eficienta solutie.
Adam Grecu a scris:

Am inteles ca cele doua apartamente sunt in grija primariei sau consiliului local, deci ca za zicem asa, ei sunt proprietarii.
In acest sens, daca au schimbat destinatia, din spatii de locuit in dispensar, primaria trebuia sa ceara acordul proprietarilor din sanga, drepata, sus, precum si aprobarea presedintelui as. de proprietari care, banuiesc l-ar fi dat numai in conditiile separarii totale a intrarii in dispensar. Asa cum spune si @trope_doi, asa ceva nu am mai auzit, iar de vazut sper sa ma fereasca ceL de sus! Mai mult, toti cei care si-au injghebat o mica afacere la parterul blocului, si-au prevazut intrare separata, fiind mult mai practica.
Deci dom' presedinte, in primul rand mergeti la consiliul local sau serviciul care au in evidenta acele apartamente ( la Iasi de acest lucru se ocupa un serviciu numit DAPPP - dar oricum de ajuns, trebuie sa mergeti in audienta la primar) si cereti-le sa respecte legea cu privire la acordul proprietarilor din imobil, sa-si faca intrare complet separata, obligatii sa incheie o conventie cu asociatia dvs. privind decontarea cheltuielilor privind intretinerea, chiar daca acestia au montate contoare pe apa calda, rece separat. Mai mult, luna de luna trebuie sa verificati starea instalatiilor, a WC-urilor, etc., pentru ca va ve-ti confrunta cu mari pierderi de apa (se cunoaste "grija" pe care o au cei care lucreaza la stat pentru economii...)
Apoi, nu stiu in ce masura acest dispensar are aprobarile de mediu. Se stie cam ce se deverseaza in canal si la gunoi de la o asemenea institutie. Eu pur si simplu sunt ingrozit... Poate ca nu au alte posibilitati, dar cum sa stea - in "sala de asteptare" bolnavii pe casa scarii ? Pai nu aveti copii, sau chiar oamenii sanatosi care trec prin "sala de asteptare" se pot imbolnavi !
Cred ca ve-ti avea mult de furca, nu v-a fi usor sa va luptati cu cei pusi in fruntea urbei sa respecte si sa faca dreptate. Sunt curios, in ce localitate se intampla aceste grozavii? Trebuie sa va mobilizati comitetul executiv, sa mergeti la toate autoritatile, pentru ca cel putin o intrare separata nu-i chiar asa de greu de facut, la parterul blocului.
Va pot trimite un model de conventie, daca doriti.
Succes! Cu stima, Adam Grecu.

Da domnule Adam Grecu v-as fi recunoscător daca mi-ati trimite modelul de conventie. Referitor la locul unde se intampla asta nu va spun decat ca este un municipiu resedinta de judet...
Dupa cum spuneam sunt la inceput de drum, stiu ca lucrul cu oamenii este unul din cel mai greu si de aceea multumesc tuturor care care mi-ati dat raspunsuri care sa ma incurajeze in noua activitate si nu in ultimul rand colectivitatii Avocatnet.ro !
Dupa cate imi aduc aminte ar fi iesit acum cca. 2 ani o decizie care mentiona ca firmele care implica afluenta de personal trebuie sa-si mute sediile din blocuri. Unele cabinete medicale au primit chiar instiintari in acest sens. Stiu sigur de la blocul meu.

Alte discuții în legătură

conventie cu as.de proprietari (diferenta dintre cabinet individual si societate comerciala) ContSters122901 ContSters122901 Pietena mea, medic stomatolog, profeseaza in cadrul ``Cabinetului individual Dr....`` avand in proprietate un spatiu la parterul unui bloc de locuinte. ... (vezi toată discuția)
Pret diferit pentru persoane juridice? kikitam kikitam la parterul blocului ,in apartamentul 1 proprietarul a deschis acum cativa ani un cabinet stomatologic; la vremea respectiva ,proprietarul a luat aprobare de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un apartament inchiriat unui cabinet medical viorica76 viorica76 Buna ziua Cu ceva ani in urma vecinul de la parter a inchiriat apartamentul unui cabinet medical de ginecologie. Cabinetul medical nu le da voie ... (vezi toată discuția)