avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... datorii intretinere--ce se poate face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

datorii intretinere--ce se poate face?

Am divortat, iar hotararea este definitava.

Inca nu am facut partajul si locuiesc impreuna cu fosta sotie, care tergiverseaza cat poate de mult realizarea partajului. Toate serviciile (intretinere, telefon, cablu etc) sunt pe numele meu. Din acest motiv, de aproape un an, ex-sotia nu a mai contribuit cu nimic la intretinere si imi spune ca nu am ce face, ca trebuia sa trec cerinta de a imparti cheltuielile in cerintele de la divort si ca prin urmare nu am acte sa o fortez sa plateasca. Este adevarat, nimic in aceasta privinta nu este specificat in hotararea de divort. Este adevarat, chiar nu se paote face nimic pana cand partajul nu este definitiv? Suma de trebuie sa o platesc pentru ea este deja colosala. Si se lauda ca intentioneza sa mentina incurcatura cu partajul ani de zile...

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: felycica , utilizator 18:15, 6 Iunie 2005
Cine va opreste sa introduceti partajul, lichidand astfel starea de indiviziune?
multumesc.
intentionez sa incep partajul curand, dar stiu ca poate dura si un an (nu ne intelegem la partajarea lucrurilor; plus ca ex-sotia a declarat clar ca va tergiversa pana ii convine ei). de aceea a fi vrut sa stiu daca se poate face ceva intre timp cu separarea cheltuielilor de intretinere.
Nu stiu daca meritati,dar ma bucur ca mai sunt si femei destepte.Eu nu fac parte din aceasta categorie.
Eu sufar ,aproape, din acelasi motiv ca dvs.
Dar nu va mai dura....
Toate cele bune!
eu le-as numi escroace.
si, daca nu faceti parete din aceasta categorie, zic sa va bucurati. pana la urma, calitatea umana conteaza.
Bine-nteles ca da,iar ei escroci.
Calitatea umana abia in situatii "cheie"se poate demonstra.
Asta si fac "ex-sii" nostri,daca imi acceptati expresia.
Si ca sa va vina cat de cat inima la loc,cheltuielile se pot deduce la procesul de partaj si nu veti ramane in pierdere.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere acces la constructie realizata din venituri proprii 2017ionel2017 2017ionel2017 Buna ziua! Va rog, am niste nedumeriri legate de o constructie, edificata din resurse proprii si bani imprumutati de la fratele meu (in prezent sunt in divort ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj vanatoruadriana vanatoruadriana buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri cu privire la un divort, vreau sa mentionez in primul rand ca sufar de cancer in faza aproape terminala,sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj Radu40 Radu40 Buna ziua, Sunt in divort cu sotia din mai 2014. Din luna februarie 2012 am plecat din tara pentru ca am obtinut un loc de munca in strainatate. Sotia ... (vezi toată discuția)