avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire venit avocat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire venit avocat

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca venitul unui avocat poate fi poprit in cadrul procedurii de executare silita si daca da, in ce conditii se poate face aceasta.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:10, 26 Noiembrie 2013
Sigur ca se poate, este un venit ca oricare altul...
Multumesc pentru raspuns. Executorul judecatoresc mi-a spus ca din moment ce nu figureaza la ITM, (deoarece e o profesie liberala) nu are cum sa afle ce venit are pentru a pune poprire pe el. De la Finante mi-au spus sa introduc o actiune in instanta si sa cer emiterea unei adrese catre Finante pentru a afla ce venituri are persoana. E corecta aceasta informatie? Mai mult, pot face o adresa si Baroului pentru a afla aceasta informatie, din moment ce avocatii platesc anumite taxe si cote acestuia? Multumesc anticipat.
Executorul poate pune poprire pe conturi.
La barou aflati cat a incasat. Cum il obligati sa va dea ceva ce a incasat, daca el nu va da? Sa ii puneti poprire ? nu aveti cum, tertul poprit trebuie sa fie alta persoana decat debitorul.

Doar daca aflati cine ii datoreaza bani, ca si onorariu si ii puneti poprire prin executor, puteti recupera ceva din onorariile sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nu pune in aplicare executarea alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am mers la un executor pt a pune in aplicare o hot judecatoreasca,mai exact pt plata pensiei alimentare,dupa 6 luni executorul mi-a spus ca firma nu raspunde ... (vezi toată discuția)
Poprire cristian7002 cristian7002 Buna ziua, Cand cer validarea popririi la tert cer suma pe care o am de incasat plus cheltuieli de executare sau doar cuantumul sumei pe care tertul o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe o suma mult mai mare decat datoria ioanavarga ioanavarga Buna ziua, Am aflat saptamana trecuta cu stupoare ca banca mi-a blocat toate conturile pentru o datorie de 6000 lei pe care as fi avut-o la contributiile de ... (vezi toată discuția)