avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cedarea folosintei cladirii unei fundatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cedarea folosintei cladirii unei fundatii

Buna seara!
Locuiesc si lucrez la municipiu dar am si o casa de vacanta la tara,foarte bine intretinuta.Doresc sa o dau spre folosinta-nu donatie,dar sa permit unei fundattii care lucreaza cu copii cu dizabilitati sa o poata folosi pentru copii-doua sau trei saptamani pe an,fara sa percep nici un ban-doar daca strica ceva,sa repare.Ce trebuie sa fac eu si ce trebuie sa faca dansi,astfel incat sa fim in legalitate.Am inteles ca putem incheia un contract de comodat,prieteni mi-au spus ca daca sunt mai multe persoane trebuie sa anunt pompierii,am fost si i-am anuntat ce vreau sa fac,mi-au sugerat unele imbunatatiri(semnale luminoase etc).Dar nu stiu din punct de vedere legal ce trebuie sa fac eu si ce trebuie sa faca cei de la fundatie(eu nu lucrez la fundatia respectiva,nu am legaturi cu ea),dar nu o sa stau cu dansii acolo,si nu as vrea ca binele care vreau sa il fac sa il transform intr-un rau,in cazul ca vor fi verificati si sa aibe probleme din cauza mea.
Cu recunostinta ,astept sugestii din partea dv.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:48, 27 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea este indicat un contract de comodat, in care sa precizati clar obligatiile fiecarei parti. In ceea ce priveste amenajarile suplimentare, acestea consider ca ar trebui sa le faca fundatia, intrucat ei ii folosesc. Puteti sa le faceti si dv., dar ar fi o cheltuiala in plus, si fara vreun folos ulterior pentru dv.
Pentru a caza copii, cred ca au nevoie de niste avize suplimentare de la Sanepid. Cei de la fundatie nu stiu? Pana la urma e obligatia lor sa stie, doar e unul din scopurile fundatiei sa ofere servicii pentru copii, ceea ce deja face, deci s-a mai trecut prin asta.
Multumesc tare de mult de raspuns.Nici cei de la fundati nu stiu ce alte lucruri mai trebuiesc facute pentru a fi totul legal.Ei pana acum au avut buget si inchiriau pensiuni sau SRl-uri,si era grija acelora sanepid si ce-o mai trebuie,iar cei de la fundatie vin cu cadre,supraveghetori,asistent,bucatar si tot ce trebuie,dar eu nu sunt SRL si nu le percep bani..aici ne impotmolim.E cladirea mea,ma gandeam ca poate eu trebuie sa fac vreun demers ,dar nu sunt firma-ei sunt beneficiarii,si tot asa..care face ,ce..si cum nu stim..
Ca sa poata caza copiii, sa le ofere si masa, si spatiu de joaca, si spatii pentru diverse activitati, trebuie sa aiba regulament de organizare, norme de protectie a muncii, de prevenire a riscurilor, plan de evacuare in caz de incendiu/calamitate, conditii igienico-sanitare adecvate. N-o sa va ceara dv. sa faceti demersurile la ITM si la ISU ori la SANEPID, ar trebui sa le faca fundatia. Dv. trebuie sa le oferiti un spatiu care sa permita toate aceste aprobari, lucru care banuiesc ca este valabil. Depinde si cu ce efective vin, dar, cand e vorba de particulari, nu stiu cum se face, ca devin foarte vigilente autoritatile :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii pentru coafor/cosmetica/schimbare firma nistorcadrian nistorcadrian Daca preiau un spatiu aflat in proprietatea unei persoane fizice,cu un contract de comodat ,spatiul comercial are deja dotari si specific pentru salon coafor ... (vezi toată discuția)
Loc de joaca pentru copii irina_d15 irina_d15 Buna ziua! Doresc sa infiintez un loc de joaca pentru copii. Mai degraba o jucarioteca, deoarece consider ca cei mici trebuie indrumati sa se joace frumos si ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala carmen34 carmen34 Doresc sa cumpar de la o persoana o societate comerciala care nu are datorii si care are certificat fiscal de vanzare a societatii.Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)