in urma cu o luna am comis cu trei indivizi un furt, mai exact am vrut sa luam rotile de la o masina...din prostie! am inteles ca spatamana care vine trebuie sa ma prezint la sectie sa mergem la procuror sa ne prezinte dosarul...ceva de genul asta. mi s-au explicat consecintele agravante si atenuante ale faptei de catre cei de la sectie... si sunt 3 sau 4 agravante...adica faptul ca am comis noaptea...ca am format grup mai mare de 3 persoane...ca am fugit de politie, ca am planuit, etc. iar ca atenuante ca am colaborat cu politia, ca am avut o conduita buna si altele... persoana vatamata, adica proprietarul masinii nu vrea sa se constituie parte civila deoarece sia recuperat prejudiciul.eu nu am nici un alt antecedent penal si vreau sa stiu la ce sa ma astept...ce e mai probabil sa primesc...pedeapsa cu suspendare sau cu executare? care sunt urmatoarele faze dupa intalnirea cu procurorul si cand incepe efectiv procesul? va multumesc anticipat!
V-as intreba si eu daca mergeti cu avocat ales sau cu avocat din oficiu la proces in fata instantei.
Procesul incepe curand.Pana in iunie o sa aveti un termen de judecata.
cel mai probabil voi merge cu avocat ales, in cel mai rau caz cu avocat din oficiu. stiu ca si de asta depinde rezultatul dar au fost date si multe declaratii la sectie, fiind patru persoane implicate.
Eu zic ca daca doriti sa va angajati un apartor sa o faceti cat mai repede ...si sa mergeti insotit de acesta cand mai sunteti chemat pe undeva...politie sau parchet. Uneori, declaratiile dictate de catre agentul de cercetare penala va poate "infunda"....
Oricum , eu sper ca o sa scapati cu o suspendare, dar si aceasta pateaza cazierul....
Ce varsta ai?
Eu nu inteleg cum vine asta: a comite un furt din prostie.....Adica sa intelegem ca v-ati adunat toti patru , noaptea si v-ati gandit voi ca ar fi "cool" sa furati ceva?
Interesant este cati ani aveti fiecare dintre voi......
Apropo, de ce era nevoie de 4 persoane? Pt ca o masina in general are 4 roti???