in urma cu o luna am comis cu trei indivizi un furt, mai exact am vrut sa luam rotile de la o masina...din prostie! am inteles ca spatamana care vine trebuie sa ma prezint la sectie sa mergem la procuror sa ne prezinte dosarul...ceva de genul asta. mi s-au explicat consecintele agravante si atenuante ale faptei de catre cei de la sectie... si sunt 3 sau 4 agravante...adica faptul ca am comis noaptea...ca am format grup mai mare de 3 persoane...ca am fugit de politie, ca am planuit, etc. iar ca atenuante ca am colaborat cu politia, ca am avut o conduita buna si altele... persoana vatamata, adica proprietarul masinii nu vrea sa se constituie parte civila deoarece sia recuperat prejudiciul.eu nu am nici un alt antecedent penal si vreau sa stiu la ce sa ma astept...ce e mai probabil sa primesc...pedeapsa cu suspendare sau cu executare? care sunt urmatoarele faze dupa intalnirea cu procurorul si cand incepe efectiv procesul? va multumesc anticipat!
avocat Claudiu Lascoschi are perfecta dreptate nu trebuia sa-i sariti in cap.
pedepsele nu se dau cu precizie matematrica, instante diferite pot da solutii diferite in acelasi dosar. si asta depinde de mai muti factori inclusiv de "buna-dispozitie" a instantei respective.
nu este un secret ca sunt instante care sunt tolerante cu infractori periculosi, iar alte instante foarte exigente cu intractori aparent inofensivi care au incalcat legea mai mult accidental.
un exemplu care imi vine acum in minte este cazul lui Sile Pietroi care in ciuda unui dosar bine burdusit de procurori cu interceptari telefonice relevante si zeci de arme albe si arme de foc plus multe alte dovezi clare ale activitatilor lui infractionale... a fost totusi pus in libertate initial pentru ca acea instanta a considera ca acel om nu este pericol pentru societate (desi iti era frica sa te uiti la el chiar si prin televizor)
[faptul ca sub presiunea mass-mediei l-au legat in cele din urma este irelevant, ideea aici era cum o instanta judecatoreasca a putut sa fie extrem de indulgenta cu un asemenea personaj, cazuri similare sunt cu siguranta multe]
in timp ce alta instanta a considerat ca un batranel inofensiv de 80 ani (care a smuls niste tarusi din pamint) reprezinta un real pericol pentru societate si a decis trimiterea lui in puscarie (ma refer la cazul celui gratiat recent de Basescu)
--------------------
referitor la topicul initial, userul are mari sanse sa obtina cu suspendare fiind la prima abatere. cunosc personal un caz asemanator, tot furt de roti de masina, 3 insi, majori, noaptea, fara caziere... rezultatul: 2 ani suspendare.
asadar, daca nu esti vreun mare ghinionist, atunci o sa-ti iei suspendare.