avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere sau nu?

In fapt,
In seara zilei de 23.11.2013, pe fondul unui conflict iscat in dimineata aceleiasi zile pentru un teren, numita T I m-a amenintat ca o sa taie conducta de apa ce alimenteaza 5 familii, eu fiind capat de retea, astfel ca, as fi fost singurul dintre cei 5 beneficiari ai retelei proprii de apa care nu as mai fi beneficiat de apa. In jurul orelor 16.00, am observat ca numiti M G, M Gr si M Ve au inceput sa sape pe proprietatea numitei T I, in locul unde se face racordul de apa catre casa mea. M-am deplasat la locul indicat si am intrebat de ce sapa acolo, deoarece eu impreuna cu ceilalti beneficiari ai retelei proprii de apa avem conductele de alimentare. Mi s-a raspus ca au fost platiti de catre numita T I sa-mi taie conducta de apa. I-am somat verbal sa inceteze, deoarece nu au dreptul sa taie conducta, chiar daca aceasta se afla pe proprietatea numitei T I, avand in vedere ca reteau de apa este bun comun (a celor 5 familii) si nu poate fi distrus decat de fiecare parte in parte numai pentru partea lui.
Sotia mea, G I a apelat serviciul de urgenta 112, care in urma solicitarii a trimis la fata locului un echipaj de politie din cadrul Politiei . Echipajul de politie a intocmit un proces verbal de constatare la fata locului, ocazie cu care au fost suspendate lucrarile de distrugere a conductei de apa, deoarece era deja intuneric, urmand ca in data de 25.11.2013 sa continue distrugerea conductei de apa, conform declaratiilor verbale ale numitei T I.
Daca nu intervenea echipajul de politie si nu reuseau sa suspende distrugerea, apa acumulata in volum de aproape 4 tone ar fi inundat 2 gospodarii, respectiv a mea si a vecinei care se afla in dreptul conductei pe langa faptul ca ramaneau fara apa si ceilalti utilizatori, fara sa se poata opri in timp util. Lucrarea necesita cunostinte si nu poate fi executata decat de un instalator.
Va fac o descriere mai exacta o obiectului pentru care va sesisez.
Acum aproximativ 30 de ani, impreuna cu numitii S T cu domiciliul, N (decedat) a avut domiciliul in, T M (decedat) a avut domiciliul in, S I (decedat) a avut domiciliul in si subsemnatul G Ve cu domiciliul, am captat apa provenita dintr-un parau, intr-un put aflat pe un teren pe care intre timp l-am dobandit prin cumparare, apa pe care timp de aproximativ 30 de ani am folosit-o toti beneficiarii in egala masura. Ca sa pot beneficia si eu de apa, conductele au trecut normal peste mai multe proprietati, dintre care si al numitei T I, sotia defunctului T M. Ca in orice comunitate, conflicte intre vecinii vor fi tot timpul, insa T I ma ameninta tot timpul ca-mi va taia conducta de apa, fapt pe care l-a si pus in practica, asa cum rezulta din constatarea patrulei de politie din data de 23.11.2013.
Suntem 2 pensionari in varsta, care locuim la adresa de mai sus, iar apa este vitala pentru toata lumea, prin privarea de aceasta consideram ca ne-a fost incalcat dreptul la folosinta bunului comun, si anume apa.
Nu dorim ca amenintarea cu taierea conductei de apa sa constituie o forma de constrangere pentru orice neintelegere intre vecini, sa fim amenintati permanent ca vom fi lasati fara apa.
Procesul-verbal de constatare de la fata locului se afla la Politie , pe care va rugam sa-l solicitati, deoarece constituie actul de constatare al infractiunii.

Cel mai recent răspuns: costi02 , utilizator 08:55, 26 Noiembrie 2013
Solicitati unei rude,tert,sa desfasoare demersuri catre autoritati pentru analiza stadiu cercetare cauza
plangerea a fost inregistrata la penal, urmand ca in urmatoarele zile sa mearga la parchet dupa numar unic, asta stiu eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinu vrea sa imi taie apa si canalul eugen22f eugen22f pot sa folosesc din noul cod civil art 621 cu privire la trecerea utlitatilor?vecinu mi a dat termen o luna ca imi taie apa si canalul care trec dupa cum spune ... (vezi toată discuția)
Problema canal colectare apa menajera sdaniro sdaniro Buna ziua, Am o problema veche cu un canal de colectare a apei menajere aflat in fata blocului in care locuiesc, canal care refuleaza periodic, mai ales ... (vezi toată discuția)