avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotararea judecatoreasca aplicata dupa bunul plac al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotararea judecatoreasca aplicata dupa bunul plac al fiecaruia???

Buna ziua! In cazul in care exista o sentinta judecatoreasca care obliga un individ sa plateasca pensie alimentara, hotarare transmisa de instanta la locul de munca al individului, iar acesta i-si schimba locul de munca, cui ii revine obligatia ca aceasta hotarare sa fie transmisa la noul loc de munca ? Un caz concret : fostul i-si schimba locul de munca iar pensia alimentara datorata copiilor vine prin mandat postal exact la limita legii, adica pana sa poata fi executat pentru neplata. Studiind dosarul de divort, dupa ramanerea lui definitiva si irevocabila, am descoperit un inscris prin care instanta obliga institutia la care lucra individul ca in cazul in care acesta i-si schimba locul de munca sau se pensioneaza,hotarerea de plata a pensiei alimentare sa fie transmisa la noul loc de munca ( si se vede treaba ca acest lucru nu s-a intamplat ) sau in cazul in care nu se cunoaste noul loc de munca eu ( ca si creditor ) sa fiu instiintata( nici acest lucru nu s-a intamplat ). Sincer, nu mi se pare normal ca odata ce exista o sentinta judecatoreasca, fiecare sa dispuna de ea dupa bunul ei plac...In acest fel eu nu pot pune baza pe aceasta suma ( infima dealtfel in raport cu cheltuielile reale necesare intretinerii comorilor mele ), indiferent ca este vorba despre hrana copiilor ( ei manaca din 2 in 2 luni, sau din 3 in 3 luni? ) imbracaminte sau "Doamne fereste " doctori...medicamente...
Cum pot remedia aceasta situatie?
Va multumesc!(anticipat)
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:31, 3 Aprilie 2009
In cazul pensiei datorate cu titlu de intretinere creditorul este copilul iar debitorul cel in sarcina caruia cade obligatia de intretinere. Dumneavoastra nu sunteti decat reprezentant legal al minorilor, nu aveti calitatea de creditor. Toate actiunile pe care le veti intreprinde vor fi in numele si ca reprezentant legal al minorilor. Dumneavoastra in numele si ca reprezentant legal al minorului trebuie sa faceti toate demersurile necesare pentru aflarea noului loc de munca al debitorului si sa instiintati vechiul angajator.
Codul de procedura civila prin art. 455 prevede ca, atunci cand debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului, creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat pentru a se trimite actele prin care s-a infiintat poprirea. Astfel, noul angajator al debitorului sau organul competent de ocrotire sociala, de la data primirii acestor acte, devine tert poprit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara oanadumitru1976 oanadumitru1976 Acum 12 ani am divortat si am primit prin hotarare judecatoreasca custodia copilului si pensie alimentara pentru care s-a stabilit ca i se trimite prin posta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea situatie: eu incasam pensie ... JustAlex JustAlex Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Eu incasam pensie alimentara de la tatal meu prin poprire de pe salariu*(16,66% din net) dar acesta si-a dat ... (vezi toată discuția)