avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Astupare aerisire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Astupare aerisire

Buna...

Vecinul meu are aerisirea in balconul meueNu pot sa aerisesc camera deoarece tot timpul imi vine miros de mancare si abur de pe acea aerisire.Intrebarea este,am dreptul sa inchid acea aerisire din balconul meu?Mentionez ca apartamentul e cumparat de mine si toata investitia facuta in acel balcon,tencuit,glet,parchet,se deterioreaza vizibil.Am inchis balconul cu termopane si oricum acea aerisire nu mai este functionabila?Ce pot sa fac?
Va multumesc....
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:40, 28 Noiembrie 2013
Nu ati descris constructia acelei aerisiri, dar in principiu orice aerisire se poate acoperi la nivelul zugravelii daca se vrea a se renunta la folosirea ei de catre proprietarul apartamentului. Nu recomand infundarea totala a tubulaturii deoarece le ingraditi dreptul vecinilor de sub dvs. de a folosi o parte comuna.
Aceasta aerisire este un gemulet de aprox 25 cm pe 25 cm din camara vecinului in balconul meu.Deci,am dreptul sa astup acel gemulet ?
Va multumesc.
Nu prea!
Golul geamului si al usilor exterioare apartamentului este proprietate individuala. Asadar acel gemulet este proprietatea vecinului. Ca atare, impiedicandu-l sa se foloseasca de proprietatea lui seamana a tulburare de posesie. Cand ati inchis balconul trebuia sa va fi pus intrebarea inainte de a purcede la treaba ca sa faceti o treaba temeinica, fara riscuri si necazuri ulterioare. Pur si simplu inchideati balconul pana la acea aerisire.

Aveti urmatoarele posibilitati:
- sa va intelegeti amiabil cu vecinul;
- sa nu astupati gemuletul si sa pastrati status quo-ul actual;
- sa ii creati in balconul dv., asa inchis cum e, o cale de acces catre exterior;
- sa-l astupati si sa asteptati consecintele care pot fi si ele de mai multe feluri:
---- vecinul sa aiba o reactie agresiva si sa va darame "astuparea";
-----sa va dea in judecata pentru tulburare de posesie;
---- sa accepte situatia in mod tacit;
---- sa va ceara o despagubire sub o forma oarecare, stabilita in mod amiabil cu dv.
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
elga50, moderator
Tot aici pe forum, am impresia ca vecinul dvs. a postat un topic din care intelegem ca aerisirea lui da in balconul unui vecin si ca acesta a obturat-o. In fine, s-ar putea sa fie o coincidenta de situatii, insa impresia mea este ca din constructie, lucrurile nu pot sa fie chiar asa (aerisiea unui apartament sa se faca prin balconul vecinului). Nu pot sa cred acest lucru de nicio culoare. Ceea ce spuneti acum dvs. este ca vecinul isi face aerisirea bucatariei prin balconul dvs. ceea ce este si mai grav. Va intreb, aceasta situatie cu aerisirile proiectate aiurea se regasesc la toate apartamentele din imobil sau sunt facute niste lucrari artizanale de catre niste fii ai mesterului Manole?
Ce este de facut? Constructia trebuie adusa la starea initiala, adica asa cum a fost proiectata. Puteti sa va uitati pe schitele apartamentelor (cred ca si dvs si vecinul le aveti), sa va convingeti ca apartamentul vecinului are un geam spre balconul dvs. Daca nu gasiti asa ceva, puteti consulta schitele din Cartea Tehnica a imobilului si sa luati, impreuna o decizie.
In topicul anterior, solutia data de un user era sa mearga la Primaria de sector, birou disciplina in constructii. Acolo se gasesc toate cartile tehnice ale blocurilor si, probabil o sa primiti niste raspunsuri competente - practic revenirea la situatia initiala a constructiei.
Revin si spun ca, personal nu cred ca aerisirile au fost proiectate asa cum le-ati descris, dar cine mai stie?
.........................
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorat aerisire bloc CrinaDd CrinaDd Am cumparat un apartament intr-un bloc cu 10 etaje.In bucatarie aveam aerisirea de 30-40 cm (aici exista geam si in acest spatie este si o teava de apa cu ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii, asociatie locatari florin1974 florin1974 din constructia blocului geamul din baie are deschidere in balconul vecinului(asa sunt toate apartamentele din acest bloc situat in Bucuresti-Mihai Bravu), ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra balconului vasileemil vasileemil Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat referitor la urmatoarea problema: Am achizitionat recent un apartament compus din doua camere si un balcon, care ... (vezi toată discuția)