Tot aici pe forum, am impresia ca vecinul dvs. a postat un topic din care intelegem ca aerisirea lui da in balconul unui vecin si ca acesta a obturat-o. In fine, s-ar putea sa fie o coincidenta de situatii, insa impresia mea este ca din constructie, lucrurile nu pot sa fie chiar asa (aerisiea unui apartament sa se faca prin balconul vecinului). Nu pot sa cred acest lucru de nicio culoare. Ceea ce spuneti acum dvs. este ca vecinul isi face aerisirea bucatariei prin balconul dvs. ceea ce este si mai grav. Va intreb, aceasta situatie cu aerisirile proiectate aiurea se regasesc la toate apartamentele din imobil sau sunt facute niste lucrari artizanale de catre niste fii ai mesterului Manole?
Ce este de facut? Constructia trebuie adusa la starea initiala, adica asa cum a fost proiectata. Puteti sa va uitati pe schitele apartamentelor (cred ca si dvs si vecinul le aveti), sa va convingeti ca apartamentul vecinului are un geam spre balconul dvs. Daca nu gasiti asa ceva, puteti consulta schitele din Cartea Tehnica a imobilului si sa luati, impreuna o decizie.
In topicul anterior, solutia data de un user era sa mearga la Primaria de sector, birou disciplina in constructii. Acolo se gasesc toate cartile tehnice ale blocurilor si, probabil o sa primiti niste raspunsuri competente - practic revenirea la situatia initiala a constructiei.
Revin si spun ca, personal nu cred ca aerisirile au fost proiectate asa cum le-ati descris, dar cine mai stie?
.........................
www.avocatnet.ro/content/for...