avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Comercializare produse handmade
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Comercializare produse handmade

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema.
Vreau sa confectionez si sa comercializez produce handmade. Sub ce forma juridica pot comercializa? Am nevoie de pfa? sau sunt si alte variante mai putin costisitoare din punct de vedere fiscal?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:56, 26 Noiembrie 2013
Puteti sa va infiintati un srl microintreprindere (cu dumneavoastra asociat unic) cu plata impozitului pe venit de 3% sau pfa cu plata impozitului de 16% (pe venit-cheltuieli) in sistem real sau la norma de venit (norma stabilita anual de catre finante la nivel de judet).
La infiintarea pfa va trebuie acte de studii/calificare pentru acea activitate (cod caen) pentru care doriti sa va autorizati.
Oricare din variante alegeti, trebuie sa mergeti la registrul comertului de care apartineti cu domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare pentru deschidere pfa anita10 anita10 Buna ziua, pentru infiintarea unui pfa avand ob. de activitate confectionarea de diverse articole unicat hand-made crosetate, tricotate (vestimentare si ... (vezi toată discuția)
Pfa sau ii AdiLutas AdiLutas Buna ziua, Care este varianta cea mai buna pentru urmatoarea situatie: - o persoana a terminat facultatea de limbi straine si a obtinut autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru lucru manual crosetafermecata crosetafermecata Buna ziua... ce implica un PFA ptr crosetat? am nevoie de curs, de certificare? cat ma costa sa deschid un PFA si imi trebuie contabil? daca nu deschid nimic ... (vezi toată discuția)