avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gratiere-dosare pe rol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gratiere-dosare pe rol

daca intervine gratierea voi fi eliberati cei condamnati definitiv la inchisoare?
ce se intampla cu dosare pe rol? nimic

Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 12:10, 27 Noiembrie 2013
Gratierea colectiva are efecte si asupra pepdesei a carei executare a fost suspendata conditionat! Partea din termenul de incercare se reduce cu durata pedepsei in cazul gratierii totale(adica acea gratiere care priveste intreaga pedeapsa aplicata) si cu fractiunea din pedeapsa gratiata in cazul gratierii partiale(se mai numeste si reducere de pedeapsa aceasta gratiere partiala). Dupa aceste acte ramane un termen de incercare in care nu trebuie sa savarsiti alte infractiuni asa incat sa nu aiba loc revocarea suspendarii conditionate.

Ideea e, ca la gratierea colectiva, se reduce acel termen de incercare, termen care odata indepliniti este egal cu reabilitarea de drept.
Bun, concurs.nDeci s-au savarsit mai multe infractiuni, unele dintre acestea vor fi gratiate prin act al Parlamentului. Daca pentru una dintre aceste pedepse este incidenta gratierea, aceasta pedeapsa va fi scoasa din contopire. Deci ramaneti cu un rau mai mic
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
thad92, utilizator
da da..dar am o pedeapsa de 3 ani cu suspemdare (rezultatul contopirii a 6 pedepse) si mai am o pedeapsa de 2 ani..care va fi gratiata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere, amnistie oltul oltul o persoana care a fost condamnat definitiv la 3 ani 8 luni inchisoare pentru inselaciune va beneficia de legea gratierii? (sigur daca va fi votata ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata Dragut Dragut poate fi gratiata conditionat o pedeapsa pt care s-a dispus liberarea conditionata? (vezi toată discuția)
Rectificare cazier judiciar Florance2000 Florance2000 Buna seara, as avea si eu o problemuta si sper sa ma puteti ajuta: sotul meu a suferit o condamnare de 2 ani cu suspendare in martie 2003. Prin Legea 543/002, ... (vezi toată discuția)