Buna seara.In anul 2003 am incheiat un contract de intretinere cu sora mamei mele si sotul ei.Imobilul a fost evaluat la 192.000.000lei.dupa moartea unchiului(sotul matusii)in august 2013.o alta ruda a intervenit si a influentat-o pe matusa mea ca ea o poate intretine mai bine ca mine locuind in acelasi sat din Giurgiu (eu in Bucuresti).Eu am rugat-o pe matusa sa vina sa locuiasca cu noi dar am fost refuzata.Aceasta ruda dupa ce ia luat toti bani de la CEC cca 6000ron+ ajutorul de inmormantare a convins-o sa ne dea in judecata pt. rezilierea contractului si cere judecarea in lipsa si cheltuieli de judecata.Noi suntem deacord sa reziliem contractul daca nu mai suntem doriti,dar nu dorim sa platim cheltuielile de judecata.Va rog din suflet sa imi spuneti daca se poate,cam cat ar costa cheltuielile de judecata(taxa de timbru este1.065)si daca putem face ceva (cum sa procedam)legal sa nu platim aceste cheltuieli.Va multumesc mult Elena Bonea
Rezolutiunea contractului de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.
Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.
Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.
Daca recunoasteti pretentiile reclamantului la primul termen de judecata, nu veti plati cheltuielile de judecata.