Buna ziua !
Acum 27 de ani bunica detinea doua case pe care a decis sa le dea celor doi copii.
Cu tatal meu(fiul dansei )a incheiat un contract de intretinere,iar matusa are deja casa pe numele ei de dupa casatorie.
Tatal meu este de 2 ani pensionar cu handicap gr1 iar de bunica are acum grija matusa,. Doresc sa imi spuneti ce trebuie sa fac legal sa nu pierd casa tatalui meu in cazul decesului bunici sau a tatalui ? Si daca matusa a putut interveni asupra acestui contract de intretinere cu scopul de al modifica ?
Va multumesc !
In primul rand trebuie sa verificati valabilitatea contractului de intretinere existent.
Pentru a se crea premizele desfiintarii acestuia, ar trebui ca una din parti sa solicite acest lucru pe cale judecatoreasca.
Va trebui sa realizati obligatiile contractuale prevazute in contract, dvs in numele tatalui dvs.
Matusa nu va putea interveni intr-un contract incheiat intre alte persoane. Singura care ar putea-o face este bunica pt nerealizarea contractului de intretinere.
Sigur ca ati putea prelua dvs prin contract intretinerea bunicii. Altfel riscati sa pierdeti imobilul.
Rezolutiunea contractului de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.
Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.
Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.
Mostenire apartament
Aismen
Salut,
Bunicii mei vor sa imi lase mostenire un apartament. Din pacate, eu nu am incredere in taica-meu ca l-ar lasa si nu s-ar atinge de el. Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire
katysan
buna seara...as dori sa stiu daca actele de intretinere pe care vor sa le faca parintii mei ,deoarece stau cu ei de 15 ani si ceva si am grija de ei, pot fi ... (vezi toată discuția)