avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respingere cerere ca neintemeiata ?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respingere cerere ca neintemeiata ?!

Am facut in aprilie 2013 o cerere de reducere a pensiei alimentare deoarece am schimbat locul de munca (datorita restructurarilor) unde am un salariu mult mai mic.
Instanta mi-a respins cererea motivand astfel,citez:fata de dispozitiile legale mentionate si retinand veniturile obtinute in prezent precum SI BUNURILE aflate in proprietatea acestuia ,instanta constata ca nu se impune reducerea pensiei de intretinere intrucat paratul dispune de mijloacele necesare pentru achitarea in continuare a pensiei de intretinere.Intrebarea mea este:ce treaba are instanta ca tatal meu cu care am locuit ,anul trecut (2012) a vandut casa si a cumparat 2 apartamente,1 pentru el si 1 pentru mine si un autoturism SH (an fabricat 2003)
Fosta mea sotie a scris in intampinare ca in ultimul an am dobandit proprietati de unde rezulta ca muncesc la negru si am cu ce sa platesc pensie alimentara cum s-a stabilit in hot de divort.Vreau sa fac recurs deoarece nu pot sa sustin plata pensiei .Pot sa depun la dosar actul de vanzare-cumparare prin care tata a vandut casa si tot atunci mi-am cumparat apartamentul si auto(parintii mei au 74 ani ,sunt bolnavi si au considerat ca e bine sa avem un auto pentru a-i ajuta la cumparaturi ,la policlinica etc)?
Eu am 1 apartament de 2 camere in care locuiesc dar nu obtin venituri din inchirierea lui.E normal ca instanta sa hotarasca astfel incat sa platesc 37%din salariul actual(din august 2012 am acest salariu)?
Cel mai recent răspuns: goe1973 , utilizator 13:52, 10 Martie 2014
Formulati recurs in care prezentati argumentele prezentate,depuneti toate actele pe care le considerati relevante.eventual o adresa de la adm financiara ca nu realizati venituri din inchirieri.
avnic a scris:

Formulati recurs in care prezentati argumentele prezentate,depuneti toate actele pe care le considerati relevante.eventual o adresa de la adm financiara ca nu realizati venituri din inchirieri.

In dosar am avut si adeverinta de venituri de la ANAF in care sunt trecute doar venituri din salarii.Instanta spune ca legal este pt 1 copil sa platesc
o patrime din venitul net conform adeverintei de salariu nr...din data..'dar tinand cont si de BUNURILE aflate in proprietatea acestuia nu se impune reducerea pensiei de intretinere'.
Casa au fost nevoiti ai mei sa o vanda deoarece nu mai puteau s-o intretina,nu aveau bani pentru renovare si cheltuielile cu gazele iarna au fost foarte mari.Eu am locuit cu ai mei parinti si in urma vanzarii acelei case au fost cumparate cate un apartament pentru mine si pentru ei.Multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde
formulati cale de atac in termen legal si depuneti documentele de care faceti vorbire. avocatul dvs trebuie sa stie cum sa va redacteze recursul / apelul ca sa explice situatia clar.
Depinde foarte mult de situatia dv. din munca intai, de unde v-ati mutat, unde v-ati mutat, la ce timp ati introdus actiunea, timpii dintre toate actiunile juridice privitoare la pensie, cate bunuri imobile aveti, care e salariul colegilor, daca doamna cunoaste pe cineva de la dv. de la serviciu etc.
Dv. chiar aveti salariul scazut? Cam cu cat?

531 spune ca instanta poate micsora...

Depinde foarte mult de situatia dv. din munca intai, de unde v-ati mutat, unde v-ati mutat, la ce timp ati introdus actiunea, timpii dintre toate actiunile juridice privitoare la pensie, cate bunuri imobile aveti, care e salariul colegilor, daca doamna cunoaste pe cineva de la dv. de la serviciu etc.
Dv. chiar aveti salariul scazut? Cam cu cat?

531 spune ca instanta poate micsora...

Lucrez la o asociatie de proprietari cu un salariu foarte mic(nu puteam sa fur pe moment,m-am multumit ca am un contract de munca) ,la fel si colegul meu,femeia de serviciu are mai putin iar administratora nu stiu ce salariu are.Lucrez din 27.08.2012 dosarul l-am depus in aprilie.Adeverinta pe 6 luni cu salariu la lunile sept oct,nov,dec,ian,febr,mart si adeverinta de venituri de la ANAF pe 2012.Am 1 singur apartament cu 2 camere semidecomandat si un auto SH din an 2003 pe care il folosesc pentru parintii mei atat apartamentul cat si auto au fost cumparate de tata, pana atunci noi am locuit impreuna in aceeasi casa;casa a fost vanduta caci nu mai puteam s-o intretinem si au fost cumparate pentru mine 1 apartament si 1 pentru parintii mei.Multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tata strain camelianna camelianna copil in afara casatoriei,recunoscut,ce pensie alimentara poate sa primeasca de la tata,in cazul in care acesta este cetatean strain si este student,adica nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Iuliana Ecaterina Matache Iuliana Ecaterina Matache Sotul unei prietene care are in intretinere si educare minorul a obtinut urmare a divortului, prin hotarare judecatoreasca o pensie alimentara in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Daniel.danila24@yahoo.com Daniel.danila24@yahoo.com Eu lucrez legal in germania. La calcularea pensiei de întretinere nuu se socoteste sii cheltuelili chiria, rata la banka????? (vezi toată discuția)