Am facut in aprilie 2013 o cerere de reducere a pensiei alimentare deoarece am schimbat locul de munca (datorita restructurarilor) unde am un salariu mult mai mic.
Instanta mi-a respins cererea motivand astfel,citez:fata de dispozitiile legale mentionate si retinand veniturile obtinute in prezent precum SI BUNURILE aflate in proprietatea acestuia ,instanta constata ca nu se impune reducerea pensiei de intretinere intrucat paratul dispune de mijloacele necesare pentru achitarea in continuare a pensiei de intretinere.Intrebarea mea este:ce treaba are instanta ca tatal meu cu care am locuit ,anul trecut (2012) a vandut casa si a cumparat 2 apartamente,1 pentru el si 1 pentru mine si un autoturism SH (an fabricat 2003)
Fosta mea sotie a scris in intampinare ca in ultimul an am dobandit proprietati de unde rezulta ca muncesc la negru si am cu ce sa platesc pensie alimentara cum s-a stabilit in hot de divort.Vreau sa fac recurs deoarece nu pot sa sustin plata pensiei .Pot sa depun la dosar actul de vanzare-cumparare prin care tata a vandut casa si tot atunci mi-am cumparat apartamentul si auto(parintii mei au 74 ani ,sunt bolnavi si au considerat ca e bine sa avem un auto pentru a-i ajuta la cumparaturi ,la policlinica etc)?
Eu am 1 apartament de 2 camere in care locuiesc dar nu obtin venituri din inchirierea lui.E normal ca instanta sa hotarasca astfel incat sa platesc 37%din salariul actual(din august 2012 am acest salariu)?
Stabilirea pensiei e maxim un sfert din venit pentru un intretinut, corect. Modificarea ei... nu e musai o stabilire noua.
Daca ne uitam ca pensia stabilita in suma fixa se si indexeaza, desi venitul omului poate nu se indexeaza... e discutabil.
NU am o problema cu parintii dv. si veniturile lor, pot sa-si cumpere orice. Eu vorbeam despre bunurile dv., nu ale lor.
Multumesc tuturor care m-ati ajutat si incurajat,am castigat apelul ! Va doresc mult succes in activitatea profesionala si personala dar si mai multa sanatate !