avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Constitutia vs legea
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Constitutia vs legea

In urma cu ceva timp,mi s-a facut o nedreptate de catre magistrati. Ei motiveaza ca legea spune asa si asa,insa constitutia Romaniei intra in contradictie cu raspunsul lor.
intrebare: Care trebuie respectata mai mult? Legea sau constitutia Romaniei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 21 Decembrie 2013
Constituția este legea supremă și toate legile trebuie să fie în armonie cu aceasta. puteți detaila?
Da, asa este cum spune d-l Gicu.
In cazul ca Legea nu este nu respecta anumite prevederi din Constitutie, trebune declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala.
De acord. In cazul in care am primit o amenda administrativa de catre un organ,acesta nu a specificat si o instiintare,un termen de contestatie. Termenul fiind depasit,am vrut sa contest,si mi s-a spus ca nu pot sa mai fac nici o contestatie daca am depasit termenul.
Din constitutie Romaniei am gasit in articolul 16 (Nimeni nu este mai presus de lege,Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.),iar in articolul 21 ( Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime,pentru ca nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept,iar părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.)

Intrebare:
Prin faptul ca nu mi s-a comunicat acel termen de contestatie,nu se considera o rea credinta si abuz in serviciu pentru ca eu sa nu pot avea acces pentru a ma apara in instanta si de a avea un proces corect,onest,intr-un termen rezonabil?
E mai presus acea lege in care spune ca nu pot sa depun o contestatie daca am depasit termenul legal,fara ca eu sa fiu instiintat asupra unui anumit termen de contestare? Iar constitutia spune ca pot sa ma adresez justitiei pentru apararea drepturilor mele intr-un proces echitabil si pentru a solutiona cauza mea intr-un termen rezonabil.

Lamuriti-ma va rog,ce e de facut?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Dinca_70, utilizator
V-as pune o intrebare retorica, dvs doriti sa depuneti o contestatie si dupa 50 de ani?

Accesul liber la justitie inseamna si respectarea termenelor procedurale privind cererile in justitie.
Procesul echitabil si termenul rezonabil se refera la cu totul altceva decat ceea ce sustineti dvs.

Dati-ne mai multe detalii despre sanctionarea cu amenda, cum ati aflat de ea, ce cuprinde procesul-verbal de sanctionare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel in civil sexu sexu cum se motiveaza apelul ? daca nu sa ajuns pe fond ,iar instanta a decis ca piritul nu are calitate procesuala pasiva ,taxele de timbru in acest caz , ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda viteza in italia Bgd30 Bgd30 Buna seara! Am primit o instiintare de contraventie de la politia locala a unui oras din Italia, prin care mi se comunica ca am depasit viteza legala cu ... (vezi toată discuția)
Este relevant dreptul la justitie in astfel de conditii?? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana fizica sau juridice se adreseaza unei instante judecatoresti cu o cerere, unde invoca ca ia fost incalcat un drept legal sau legitim al sau. ... (vezi toată discuția)