avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cu cat se impoziteaza venitul din chirii daca nu ai ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cu cat se impoziteaza venitul din chirii daca nu ai venit la CNAS

Buna dimineata ! A avut inchiriat apartamentul in 2010 luna noiembrie si decembrie in 2011 ianuarie ,februarie martie si aprilie si in anul 2012 -2013 tot 6 luni (luna XI ,XII-I,II,III,IV),cu contract de inchiriere am platit impozitul la stat aferent venitului ,in anul 2010-2011 un venit de 120 lei (20 lei pe luna) iar in 2012-2013 suma de 600 lei (100 lei pe luna),iar acum mi-a venit de la csa de sanatate de dat 858 plus dobanzi.Am sunat ,am trimis pe fax si deciziile de impunere si mi-a calculat pe primul an 311 lei . Cum se calculeaza cei 5.5% ??? Se calculeaza la venitul icasat sau la salariul minim pe economie?
Multumesc1
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 16:45, 29 Noiembrie 2013
Potrivit art.257 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, CASS lunara stabilita in cota de 5,5%,se aplica si veniturilor din cedarea folosintei bunurilor(chirii),numai in cazul in care nu ati realizat venituri din :
- salarii sau asimilate salariilor ;
- venituri impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit ;
- venituri din agricultura supuse impozitului pe venit si venituri din silvicultura ;
- indemnizatiilor de somaj ;
- venituri din pensii mai mici sau mai mari de 740 lei.
Baza de calcul : nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara,lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe loredana96 loredana96 daca am primit dividente 14 lei pentru anul 2011 de la omv, de care nu am stiut, pentru ca nu mi s-a comunicat ca am de ridicat acesti bani si pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Impozit c.a.s. cristieni cristieni SUNT ANGAJAT SI MI SE PLATESC CONTRIBUTIILE LA STAT , IAR ACUM MI-A VENIT DE LA SANATATE (C.A.S.) CA AM PLATIT PE CINCI ANI SI DIN ALTE ACTIVITATI ( CONTRACT ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cass... ContSters244413 ContSters244413 Buna ziua, Am infiintat un pfa in decembrie anul trecut si nu am inregistrat-o la cas , cand pot sa o fac si cum se plateste? si ce cota ? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)