avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita datorie banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita datorie banca

Buna ziua,
Pana in anul 2008 am lucrat la o banca cu atributiuni de consilier clientela. In anul 2011 am fost chemata la politie pentru faptul ca am acordat credite unor clienti care nu recunosc ca au luat creditele. In aprilie 2013 dosarul a fost trimis in instanta, fiind inculpata pentru fals si uz de fals si complicitate la inselaciune, demonstrandu-se doar ca exista semnatura mea pe contractele de credit respective.
Este vorba de 3 persoane, 2 au fost executate silit in cursul anului 2012, cealalta persoana nu, in actele cerute bancii aceasta precizeaza doar ca nu s-a inceput executarea silita pentru aceasta persoana. Mentionez ca ultima plata pentru acest credit a fost in luna iulie 2010, acest lucru apare intr-un document depus de banca, apoi in septembrie 2010 acest client a mers la banca si a facut o sesizare, exista un nr. de inregistrare declarat de client - sesizare pe care banca refuza sa o aduca. Procesul este in derulare.
Daca nu s-a efecutat executare silita, clientul declara ca nu a achitat de atunci nimic si ca banca nu il contacteaza, aceasta datorie nu s-a prescris?
De ce banca doreste sa primeasca datoria, motivand ca s-a constituit parte civila?
Cel mai recent răspuns: pitic1991 , utilizator 22:28, 27 Noiembrie 2013
Teoretic, potrivit datelor aratate de dvs., datoria ar fi prescrisa. Banca solicita contravaloarea creditului de la dvs., sa inteleg...daca s-a constituit parte civila, corect? Banca doreste recuperarea banilor ce constituie creditul respectiv.
Da, banca s-a constituit parte civila, dar este si parte responsabila civilmente.

Daca datoria este prescrisa, cum poate sa mai solicite cv creditului?
Banca cere datoria de la dvs ca parte pagubita, urmareste recunoasterea acestui drept in instanta , nu o executare. Vorbim deocamdata despre stabilirea de catre instanta a dreptului bancii la acesti bani, nu de executare, pana acolo mai este...
Are voie sa ceara ceva ce s-a prescris? Eu sunt acuzata doar pentru faptul ca e semnatura mea pe contracte, dar trebuie si demonstrat faptul ca sunt vinovata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract card- skoyles skoyles In 2008 ,la 74 ani tatal meu vitreg a primit un inprumut de 5500 RON,declarandu-se vaduv ,fara stirea mamei mele.Doua luni mai tarziu el a decedat,dupa care ... (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)
Executare silita dianadana dianadana Buna ziua,am fost facut o rata in anul 2006 la o banca,am platit lunar pana la un moment dat.O firma de recuperari a preluat creditul in anul 2008.In perioada ... (vezi toată discuția)