avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent,cum se poate respinge prezenta unui martor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent,cum se poate respinge prezenta unui martor?

sunt angrenat intr-un proces.partea adversa stie ca cineva sigur imi este potrivnic si am inteles ca intentioneaza sa profite aducandul drept martor .ultimul nu prea are scrupule.va multumesc .
Incercati sa dovediti cu martori si/sau inscrisuri ca va aflati in relatii de dusmanie cu el... sau, mai bine, el cu dv...
Va puteti opune la termenul cind se propune si urmeaza a se incuviinta marorul invocind ca se afla in dusmanie cu dvs. ( dovedind acest lucru) sau aratind ca acea persoana nu are cunostinta dspre aspectele de fapt deduse judecatii. Daca instanta totusi il invuciinteaza reiterati opozitia la termenul cind este citat si colicitati ca aceasta pozitie sa se retina in incheierea de sedinta. Daca aveti si dovezi ca martorul ar fi subiectiv sau ca ar putea depune marturie mincinoasa, in cazul in care instanta trece peste obiectiile dvs. aveti fie temei pentru a cere inlaturarea depozitiei , fie pentru a invoca aceste aspecte in calea de atac fie chiar pentru a promova o plingerea impotriva lui pt. marturie mincinoasa.
multumesc dar cred ca este mai usor sa fac o plangere impotriva pt. marturie mincinoasa.nu stiu cand trebuie facuta si catre cine.ma puteti ajuta cu o indrumare?nu am pregatire juridica si nu sunt familiarizata cu termenii
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
georgeta_2009, utilizator
nu aveti cum sa-i faceti acum plangere penala pt. marturie mincinoasa atata timp cat el inca nu a facut nicio marturie.
asa cum au spus si colegii, dvs. trebuie sa aduceti la cunostinta instantei ca sunteti in relatie de dusmanie cu martorul.

av.m.vasilescu
va multumesc

Alte discuții în legătură

Declaratii de martor mincinoase flomrco47 flomrco47 Sunt suspect intr-un dosar penal in curs de cercetare. Am studiat dosarul la politie si am constata ca marorii au dat declaratii mincinoase impotriva mea. Ce ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Minciuna simi67 simi67 In urma unor rafuieli verbale cu un vecin aceasta situatie la determinat in a se auto propune ca martor intr-un proces civil pentru stabilirea dreptului de ... (vezi toată discuția)