avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înregistrarea persoanelor la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înregistrarea persoanelor la asociatie

Buna ziua,

Vă rog să mă sprijiniți în soluționarea unei probleme cu privire la înregistrarea persoanelor care locuiesc în apartamentul meu.
Am în proprietate n apartament cu două camera pe care îl închiriez de cca 3 ani. la dated 30 iunie 2013 a expirat contr. de închiriere iar fostul chirias a parasit locuința. La plata cheltuielilor de întreținere pe luna august și septembrie am fost obligat să plătesc pentru două personae întrucât administratorul mi-a comunicat că nu am făcut cerere către asociatie prin care să le aduc la cunoștință că în apartament nu mai locuiește nici o persoană.
În luna octombrie închiriat pt 30 zile apartamentul și au locuit efectiv 2 personae și..................surpriză ni s-a calculate costurile întreținerii pentru 3 persoane fără ca eu să anunt administația în scris sau măcar verbal în acest sens!
Vă rog să-mi spuneti domnilor și doamnelor cum se înregistrează pesoanele în vederea calculării costurilor în scris sau verbal sau cum ..............#-o și dacă există o reglementări legale în acest sens!
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:54, 27 Noiembrie 2013
Este normal sa faceti o solicitare scrisa, ca sa-si aduca aminte administratorul cate persoane sa treaca in liste. In aceasta solicitare scrieti perioada de cand....si pana cand.... locuieste sau lipseste, promitand sa anuntati in timp util orice modificare a numarului de persoane.

Nu este o reglementare scrisa, dar e normal sa se faca astfel, cu atat mai mult cu cat persoanele in cauza vor fi trecute si in cartea de imobil.
Obligatia comunicarii persoanelor care locuiesc efectiv in apartament revine proprietarului,
respectiv chiriasului
HG nr 1588/2007 ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:


r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu
domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna;
stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotarârii adunarii generale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias anl AnaCristinaeu AnaCristinaeu Buna ziua. As dori sa stiu, in cazul unui chirias anl, cate persoane trebuie sa apara la intretinere daca lipseste din imobil peste 30 de zile.Multumesc (vezi toată discuția)
In ce conditii trebuie trecuta o a-3-a persoana la intretinere danielalexe98 danielalexe98 Buna seara. Am si eu o problema cu administratorul blocului,va rog sa ma lamuriti si pe mine cum o pot rezolva.Copilul meu locueste cu soacra mea la alta ... (vezi toată discuția)
Plata la intretinere GhG GhG O familie care locuieste cel mult 15 zile pe luna, in apartamentul pe care il detine,este scutita de la plata cheltuielilor de intretinere(HG 15588). La scara ... (vezi toată discuția)