avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deseuri - scutire de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deseuri - scutire de TVA

Buna ziua!

M-ar interesa sa aflu daca se plateste tva in cazul in care un pfa cumpara deseuri de la o societate. Daca da cum se aplica si in baza caror norme, iar daca nu se percepe TVA, la fel, ce norme sunt incidente.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:00, 27 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Masurile de simplificare se aplica numai in situatia in care atat PFA achizitoare cat si societatea vanzatoare sunt inregistrate in scopuri de tva (art.160,a alineatul 2 din CF). Aceasta este conditia obligatorie in vederea aplicarii masurilor de simplificare pentru operatiunea respectiva.

Daca aceasta conditie este indeplinita, furnizorul intocmi factura fara TVA, inscriind pe aceasta sintagma "taxare inversa"(art.15, alineatul 19, litera m din CF), iar beneficiarul va determina taxa si va inscrie in decont atat ca taxa deductibila cat si ca taxa colectata (mecanismul anularii taxei).

Numai bine
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati in faliment georgix georgix va rog sa-mi spuneti : se aplica taxare inversa la societatile aflate in faliment????????? multumesc!!!!! (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Deducere tva daniele daniele am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)