avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001

Ma numesc Liviu si as vrea sa ma lamuresc cu privire la legea 10...sa va explic cazul.
Bunicii mei au 2 copii( tata si sora sa) si au locuit la casa si acum 25-30 ani(cu aproximatie) li s-a demolat casa si li s-a dat 2 apartamente pe constructie...terenul ramanand liber in posesia statului.... In urma cu ceva ani mama a auzit de legea asta10/2001(sau cred ca e asta, nu stiu sigur) ..ca se poate lua inapoi terenul de la stat...fapt si facut am depus actele...am intrat in posesia terenului...pe actul de proprietate este scris ca si sora tatalui are o parte din teren
Mentionez ca doar familia mea a depus actele...sora tatalui nu a depus nimic...intrebarea mea este...SORA TATALUI mai poate beneficia de partea dansei?
Va rog sa imi spuneti daca e legea 10 cea care are referinta la problema mea...si la ce paragraf sa ma documentez mai bine...
multumesc anticipat
cu respect,
Liviu
Cel mai recent răspuns: spaca , utilizator 11:28, 24 Martie 2014
Legea la care faceti referire este intr-adevar nr. 10/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Spuneti ca ati intrat in posesia terenului. E posibil insa sa faceti o confuzie de termeni asa ca trebuie sa va intreb: ati fost pus deja in posesie sau doar ati primit Dispozitia/Decizia unitatii detinatoare? Daca ati fost pus in posesie, nu mai aveti ce face. Daca doar ati primit Dispozitia/Decizia, aveti 30 de zile de la comunicare pentru a ataca actul administrativ la Sectia Civila a Tribunalului. Potrivit art 4 alin 4 din Legea 10/2001 de cotele mostenitorilor ce nu au formulat notificare beneficiaza cei ce au depus notificare in termen. Astfel, matusa dumneavoastra nu ar fi trebuit sa beneficieze de masura restituirii in natura. Pe de alta parte...sunteti sigur ca aveasta nu a depus in mod independent o alta notificare, ele fiind conexate de catre unitatea detinatoare?
Am fost pusi in posesia acestui teren,cu toate actele neceasare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare mostenire spaca spaca Buna ziua Ma numesc Liviu si as dori sa va intreb ceva in legatura cu un teren retrocedat cu legea 10. sa va explic cum sta treaba...Tatal meu are o sora si ... (vezi toată discuția)
Legea notificarilor pe locuinte,exista? Radu31 Radu31 Buna ziua,aduc si eu in atentia dvs o problema care pare,pt mine, imposibil de rezolvat. Cel putin eu mi-am pierdut speranta ca cei care ar trebui sa se ocupe ... (vezi toată discuția)
Probleme - restituire teren oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va prezint urmatoarea situatie: - tatalui meu i s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului parintilor lui ce a fost inainte ... (vezi toată discuția)