Buna ziua
Ma numesc Liviu si as dori sa va intreb ceva in legatura cu un teren retrocedat cu legea 10. sa va explic cum sta treaba...Tatal meu are o sora si amandoi au mostenit un teren de la tatal lor, acest teren dupa demolarea casei..a ramas..in grija statului....prin anul 2007 mama a aflat de legea 10...( dar nu stiu mai mult de aceasta lege). si a depus acte pentru retrocedare...( dar sora tatalui meu nu a depus nimic pt retrocedare). am primit certificatul de proprietar..in care scrie ca are si sora tatalui meu dreptul la o cota parte din teren. acum eu va intreb...
1) Daca sora tatalui meu nu a facut cerere pentru retrocedarem mai are dreptul la acea parte?
2) Daca nu mai are parte cum putem face sa nu mai apara numele ei pe certificatul de proprietar?
3) Auzisem ceva legat de plata impozitului...daca platesti impozitul la teren o perioada de x ani... terenul ii va reveni celui ce a platit impozitul...este adevarat?
Revin cu o specificatie...pe acest teren a fost o casa...si in urma demolarii statul a platit contravaloarea casei dar nual terenului . mama a depus cerere pe legea 10/2001.. si i s-a dat certificatul de mostenitor...dar nu a depus si sora tatalui...fapt pentru care va mai intreb odata:
1) Daca sora tatalui meu nu a facut cerere pentru retrocedare mai are dreptul la acea parte?
2) Daca nu mai are parte la mostenire cum putem face sa nu mai apara numele ei pe certificatul de proprietar?
3) Auzisem ceva legat de plata impozitului...daca platesti impozitul la teren o perioada de x ani... terenul ii va reveni celui ce a platit impozitul...este adevarat?
Legea 10/2001
DANUT&CERASELA
Buna ziua tuturor,am si eu o intrebare la care va rog respectuos sa imi raspundeti.Am cistigat un teren in baza legii 10/2001 dupa 5 ani de judecata impotriva ... (vezi toată discuția)