avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca?

Buna ziua ,
de doua zile ma confrunt cu o situatie pe care eu o consider total anormala si as avea nevoie de cateva sfaturi competente :
de ceva timp , concret 4 ani , solicit de la o banca , periodic (3 - 4 ori pe an) o stare financiara
pana acum 2 luni puteam intelege datele pe care le primeam , dar s-a intamplat ca pe situatia ceruta acum 2 luni sa imi apara datorii restante fata de banca , datorii care din punctul meu de vedere nu aveau nici o explicatie .
Precizez faptul ca nu am avut credit si nici conturi curente in moneda in care figurau datoriile restante ( eur , gbp , rol ?) si nici nu am fost imputernicit pe conturi de acest tip ale altei persoane fizice,
Acum doua luni am cerut lamuriri de la banca , raspunsul a fost ca nu isi pot da seama de unde provin aceste datorii si am plecat convinsa fiind ca este o eroare care se va remedia ( pentru ,,linistea mea'' am primit un raport restante client unde nu apare nici o datorie )
Astazi solicit o alta situatie la aceiasi banca si surpriza datoriile nu au disparut cum speram , chiar s-au majorat
am cerut din nou explicatii , pe care le-am primit telefonic , cum ca aceste datorii provin de la societati comerciale unde eu figuram ca reprezentant (aveam drept de semnatura , de a face operatiuni cu numerar ,fara a avea calitatea de asociat in firma)
Este adevarat ca am avut aceasta calitate pt societatile mentionate dar eu am incetat raporturile de munca cu aceste societati de 2 ani si nu inteleg de ce sa preiau eu datoriile acestor societati si nu asociatii legali
intrebari:
1. este posibil si legal ca datoriile unui srl sa-mi fie trecute mie , fara ca eu sa am calitatea de asociat sau administrator , si daca da nu ar fi trebuit sa fiu instiintata ?
2.concret imi poate spune cineva ce fel de clarificari trebuie sa solicit eu acum banci in scris ? ( dpdv al documentelor , temei legal , persoane implicate,....)
3.presupun ca acum figurez cu incident de plata , se poate corecta(radia) si ce trebuie sa fac?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:57, 3 Decembrie 2013
Buna ziua,

Nu cunosc exact continutul adresei pe care o solicitati Bancii, dar cred ca nu reprezinta un titlu executoriu fata de dumneavoastra.
probabil ca nu au cum sa genereze raportul pe care il solicitati decat impreuna cu datele de pe conturile unde figurati ca si imputernicit. Asta nu inseamna ca dumneavoastra datorati ceva acelei banci, dovada si raportul restante client.
Cat despre incidentele de plata, nu prea inteleg intrebarea. Incident de plata il reprezinta neonorarea unui instrument de plata, CEC sau Bilet la ordin. Poate nu stapaniti bine termenul si va referiti la altceva.

Cred ca v-ati alarmat nejustificat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
eu vreau sa solicit bancii o explicatie completa pentru sumele care figureaza ca le datorez ,sume precizate intr- un document oficial al bancii emis pentru o persoana fizica
cat despre termenul '' incident de plata '' l-am preluat din explicatia angajatului bancii
multumesc
Toata corespondenta purtati-o in scris, cu numar de inregistrare la ceea ce depuneti la ei. Chiar daca presupune un drum suplimentar

Ati semnat instrumente plata (cec/bo)?
Raspunderea patrimoniala fata de societatea la care ati lucrat este 3 ani, dar daca vi s-a imputat o anumita suma trebuia sa fiti intai somata si apoi sa se treaca la executare silita.
Trebuie sa luati legatura cu un jurist si sa-i cereti sa va ajute. Comentariile fara a vedea ce documente aveti sunt inutile si timpul trece in defavoarea dvs.
multa bafta si succes

Alte discuții în legătură

Executare silita ALINACOVACI ALINACOVACI Buna seara! As avea nevoie si eu de un sfat de la dumneavoastra. Anul trecut in luna octombrie am facut un credit la Raiffeisen Bank, pe care l-am platit ... (vezi toată discuția)
Blocarea conturilor la banci pentru neplata datoriilor restante la buget corina alvi corina alvi Buna seara, Astazi am primit instiintare de la BRD si BCR unde avem conturi deschise pe societate, ca avem poprire infiintata de catre ANAF pentru o suma ... (vezi toată discuția)
Bani retrasi din cont in contul datoriilor catre fisc dwayanu dwayanu acum 2-3 saptamani am primit o citatie de la anaf, conform careia ni se vor bloca conturile, din banca si de la trezorerie, daca nu platim datoriile de 1800 ... (vezi toată discuția)