avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificat medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificat medical

buna ziua. ce se intampla atunci cand un certificat nu este adus la unitate in termenul legal (pana pe data de 5 a lunii viitoare). angajatorul il poate refuza la plata? nu mai trebuie trimis la casa de sanatate cu declaratiile?

a doua intrebare: am un salariat angajat de la 01.04.2009. a mai muncit la alta firma in perioada 01.07.2008 - 25.02.2009. a venit cu un concediu medical. care este baza de calcul in cazul acestui salariat?
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
Vioreld, utilizator
Cel mai recent răspuns: hdana , utilizator 17:17, 6 Aprilie 2009
1. Daca a adus certificatul mdical mai tarziu i se plateste in luna in care l-a adus.
2. Vine cu adeverinta cu salariile de la cealalta firma unde a lucrat inainte, pentru a avea baza de calcul completa.
tudorvaleriu a scris:

2. Vine cu adeverinta cu salariile de la cealalta firma unde a lucrat inainte, pentru a avea baza de calcul completa.

dar pentru luna martie (cand nu a muncit) ce baza de calcul am?
Ii mai luati o luna mai dinainte sau mergeti cu o luna mai putin.
ART. 68
Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza, conform legii, contributia pentru concedii si indemnizatii.
mai am o nelamurire. daca in baza de cacul pentru un medical am si o luna in care a mai existat un concediu medical, la acea luna folosesc zilele lucratoare sau lucrate?

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca? gabriela_bejinariu gabriela_bejinariu #-oCum se calculeaza un concediu medical, daca am mai beneficai de concedii medicale in trecut. Societatea la care lucrez, nu mi-a luat in calcul toata ... (vezi toată discuția)
Baza calcul medical Vioreld Vioreld buna ziua. care este baza de calcul la un medical pe o luna in care avem: salariul tarifar 720 lei; zile lucratoare 20; lucrate 9; concediu fara plata: 11; ... (vezi toată discuția)
Plata cm refuzata de angajator caraibbe caraibbe am si eu o problema cu angajatorul meu, care nu vrea sa imi plateasca comcediul medical pe motiv ca nu am 6 luni de cand lucrez la aceasta firma. (codul ... (vezi toată discuția)