avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Revenire nume anterior casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Revenire nume anterior casatoriei

Buna seara,ce trebuie sa fac ca sa pot sa imi recapat numele anterior casatoriei?
Am divortat si am ramas cu numele lui ,acum nu stiu ce trebuie sa fac ca sa imi recapat numele anterior casatoriei ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:47, 27 Noiembrie 2013
solicitati schimbarea numelui pe cale administrativa. Va prezentati la starea civila de unde veti obtine detalii. Pentru inceput veti merge la posta unde veti solicita publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Dupa ce primiti acasa un exemplar al MO va faceti copii legalizate dupa actele de stare civila, solicitati cazierul fiscal si pe cel judiciar. Procedura dureaza cam 2-3 luni. Dupa ce aveti dispozitia semnata de presedintele Consiliului Judetean solicitati schimbarea buletinului. Daca aveti copii si doriti ca si acestia sa-si schimbe numele impreuna cu dvs. aveti nevoie de acordul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua nume de familie, renuntarea la unul dintre ele GirgaDragotaMarilena GirgaDragotaMarilena Buna seara, am 22 de ani sunt studenta. In urma casatoriei parintiilor mei, am mostenit 2 nume de familie, deoarece ambii au vrut sa-si partreze numele... Mie ... (vezi toată discuția)
Renuntare la 2 dintre cele 3 prenume pe care le am Laline Laline Buna ziua, am un nume (prenume + nume) mult prea lung. Am probleme de fiecare data cand iau o viza pentru strainatate, cand ridic un colet etc. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume copil 18 ani toadermarina toadermarina buna ziua . Baiatul meu a implinit varsta de 18 ani in luna aprilie anul acesta si el vrea sa-si schimbe prenumele pe cale administrativa .Noi parinti lui am ... (vezi toată discuția)