as dori sa aflu mai multe detalii. tau intr-un imobile pe care nu are nimeni acte. imobilul avand doar autorizatie de constructie pe numele bunicului care din pacate a decedat as vre sa stiu cine are dreptu la casa si cum procedez pentru intocmirea actelor? mentionez ca bunica nu a decedat ( bunicul avea 2 copii tatal meu care a ramas cu el in casa si sora tatalui meu care este plecata de 25 de ani)
e putin complicat, trebuie sa dati mai multe amanunte, data autorizatiei, data receptionarii lucrarii, data decesului, daca s-a parcurs procedura notariala, etc
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul dvs. Tatal dvs este unul din mostenitori. Nu este unicul proprietar. Apoi se poate face un partaj sau bunica si sora sa vanda tatalui dvs cota parte ce o detin din casa in urma mostenirii sau sa o doneze. Partajul ar fi recomandabil dupa succesiune pt ca este scutit de impozit ca si donatia de altfel, insa donatia naste alte complicatii. Pentru aceste operatiuni, in Afara de mostenire, va trebuie cadastru si intabulare.
Din moment ce userul nu detaliaza I se dau raspunsuri generale. Pasul prim este dezbaterea mostenirii .....de multe ori oamenii cred ca imobil este egal cu constructie....este o presupunere...dvs stiti Mai multe ?!
Mostenire
Maria 32
Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa
leorot
in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui.
in 1997 tatal meu a decedat.
in 2004 bunicul a decedat.
in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)