elga50: "In lege nu se prevede ca aceste 15 zile minim sa fie consecutive sau nu".
Eu
nu m-am referit la zile
consecutive ci la 15 zile
cumulate pe parcursul unei luni.
elga50: Deci sunteti oarecum in situatia acestei majoritati a celor care sunt la serviciul lor, plecati de acasa 12 ore (ca si dv.), dorm 8 ore (ca si dv. in alta parte) si...le mai raman 4 ore (aproximativ cat si dv.).
Nu, nu sunt deloc in aceasta situatie. Se pare ca nu ati inteles. Persoanele care platesc intretinere acolo DORM acolo (sa zicem 7-8 ore per 24 ore), merg la munca (probabil 8-10 ore cu drum dus-intors cu tot), iar restul de ore tot in apartament le petrec. Mai raman cel putin 14 ore din 24 petrecute acolo, care depasesc lejer cele 15 zile pe luna. Eu petrec cate 3 ore in decurs de 20 de zile.
Si mai si platesc intretinere in alta parte!
Adriantot: Ar fi fost un cosmar sa se cronometreze timpul fiecaruia.
Si cele 15 zile nu se numesc tot timp cronometrat? cum difera 15 zile de 360 de ore sau de 0.5 luni? Nu exprima toate fix acelasi lucru? de-asta se si numesc masuri echivalente. Cu ce difera faptul ca trebuie sa ma "cronometreze" asociatia 15 zile sau 360 de ore sau 0.5 luni sau 2 saptamani? Daca are dreptul sa o faca, o va face orice ar fi. Noroc ca nu-l are si ca nu se joaca aproape nimeni cu drepturile omului.
Stiu ca o sa radeti de mine cand va spun asta, dar nu e vorba de SUMA de bani, ci de principiu. Si indiferent cat de mica sau mare ar fi suma, consider ca sunt banii mei munciti si nu vad de ce i-as arunca in vant. Nu o luati personal,nu am nimic cu dvs, este doar o chestiune de principiu, dupa cum spuneam.
Nu e normal sa fiu luat de fraier si bagat abuziv la intretinere ca "asa considera ei". Mai sunt si mintit in fata ca exista reclamatii scrise dar de fapt nu e niciuna.
Un presedinte/administrator care are habar de niste legi si nu are nimic de ascuns, de ce merge la intimidare si incearca sa convinga cu minciuni(si asta inainte sa se ajunga sa ne certam, adica prima data cand am vorbit cu ei despre motivul pentru care m-au bagat in plus la intretinere, fara sa ne certam catusi de putin)? Consider ca am si eu acelasi drept sa ma "infig" in ei, doar ca nu vreau sa mint cu nimic. Nu am nimic de ascuns.
Consider ca daca nu ar fi fost 15 zile
in total(cumulate), legea ar fi trebuit sa specifice acest lucru foarte clar, folosind termeni ca "in decurs de minimum 15 zile" sau ceva asemanator. Faptul ca nu este reglementat calculul la ore tine de "cultura" noastra ca sa zic asa (de exemplu in alte tari oamenii sunt platiti la zi sau la saptamana, iar la noi la luna). Altfel spus 15 zile vor insemna mereu 360 ore, sau 1/2 luni, sau aproximativ 2 saptamani. Este doar un alt mod de a exprima acelasi lucru.
Va multumesc pentru ajutor!
@grandanat,
Multumesc pentru interventie! Chiar am de gand sa fac aceste lucruri. Administratorul este obligat sa-mi taie chitanta pe cati bani ii dau. Asadar nu am de gand sa mai platesc diferenta de la 0 la 1 persoane. Penalitati se pot acumula doar pana la 100% din valoarea la care se aplica si maxim 6% pe luna. Nu au voie sa ia nici penalitati la penalitati, dar in mod sigur vor incerca.
Mai am si alte informatii cu privire la alte nereguli pe care le fac si am de gand sa depun un dosar la primarie. Am facut o cerere scrisa ca sa-mi dea documentele pe baza carora m-au bagat la intretinere in plus, si mi-au spus ca nu exista o hotarare a Adunarii Generale (desi in lege asa se specifica, nu mai stiu daca in HG 1588/2007 sau HG 400/2003(5)). Comitetul are voie doar sa aprobe o hotarare luata de Adunare, nu mai mult.
Momentan astept acest raspuns ca sa incep "razboiul" pe care si-l doresc. Un avocat mi-a spus si ca la orice hotarare a Adunarii trebuie sa existe atasate documente care sa justifice din punct de vedere legal decizia luata. Administratorul m-a mintit ca exista, ca mai apoi sa ma intrebe "si daca documentele nu exista, ce facem?". I-am raspuns si eu, "gestiune frauduloasa si abuz in serviciu". Astept dovezile ca initial sa-i reclam la primarie.
In ceea ce priveste pozatul si filmatul nu cred ca au voie sa faca asta fara acordul meu explicit. Asadar ii voi lasa sa se incrimineze singuri.
Multumesc pentru sfaturi si ma bucur ca mai exista si oameni care se bazeaza pe principii!