avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract

Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca la o firma privata din Romania si as dori sa-mi suspend contractul pentru a ma angaja in strainatate tot cu contract. As dori sa stiu daca se poate face asa ceva, care ar fi perioada maxima pe care as putea sa suspend contractul si daca la sfarsitul suspendarii ma pot intoarce in tara pe acelasi post si pe acelasi salariu. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 29 Noiembrie 2013
Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată. Asadar, puteti solicita acordarea unui concediu fara plata.

Potrivit Codului Muncii, art.153 alin.2 , durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Asadar, verificati in aceste documente daca exista asa ceva reglementat la nivel de angajkator.

In caz contrar, prin negociere directa cu angajatorul.
Pe mine ma intereseaza in mod special daca exista riscul sa fiu sanctionata prin lege in cazul in care merg in strainatate si ma angajez cu contract si cu toate actele necesare unei angajari si sunt angajata si in Romania tot cu contract de munca. Practic as fi angajata la 2 locuri de munca, chiar daca imi suspend contractul in Romania pe o anumita perioada.
Nu exista niciun astfel de risc in dauna dvs.

Puteti sa va angajati in strainatate cu c.i.m.

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca johnnyrey johnnyrey Contractul de munca mi-a fost suspendat de catre angajator X-( in urma unei plangeri penale formulata de catre acesta. As vrea sa aflu daca, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Angajare in afara tarii in timpul concediului fara plata crestere copil Cristina_Cretu Cristina_Cretu Buna ziua! As dori sa aflu detalii legate de posibilitatea unei angajari in afara tarii in timpul concediului fara plata pentru crestere copil pana la doi ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada co aldorin aldorin Buna ziua, sunt angajat la o societate cu norma intreaga , pe perioada CO ma pot angaja la o alta societate tot cu norma intreaga? Va multumesc (vezi toată discuția)