avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.Tatal meu a avut inca dou frati ;deci au fost trei copii la parinti; dupa parinti a ramas o casa iar in 1986 unul dintre frati a facut succesiunea iar legea a hotarat sa-i despagubeasca pe ceilalti doi frati ceea ce nu a facut deci a ramas el cu toata casa si ceilalti doi frati nu au primit nimic.As dori sa va intreb daca fratele care a ramas in casa a putut intabula casa pe numele lui?Dupa ce a murit a facut donatie la o nepoata a putut dona toata casa sau numai partea lui?Ceilalti copii nu au primit nimic mai am putea recupera partea noastra care ni se cuvine?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionel1234 , utilizator 11:55, 29 Noiembrie 2013
teoretic, daca a fost atacat testamentul in instanta, succesiunea s-a dezbatut in instanta. drept urmare, prin instanta, s-ar fi dispus atribuirea casei catre unul din ei, iar ceilalti doi frati trebuiau sa primeasca sulta (o suma da bani ca o deapagubire pentru cota care a ramas fratelui).
daca in sentinta a fost mentionata sulta, in momentul intabularii sentintei in Cartea Funciara, s-ar fi intabulat dreptul de proprietate pentru fratele care a primit casa si s-ar fi inscris acel drept de sulta pana la momentul cand va fi achitata.
poate ca acea sulta a fost platita, de aceea nu s-a inscris in cartea funciara si s-a putut face actul de donatie.

aveti vreo sentinta? ceva de cand s-a facut mostenirea.
Nici tatal meu nici celalalt frate nu a primit nimic pe titlul de proprietate a casei nu este trecut nici o casa scrie doar ca toti trei frati au dreptul iar pe titlul nu se mentioneaza nici o casa.Trebuie sa cerem cf sa vedem ce scrie pe el?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament anulat zara89 zara89 Buna ziua.Tatal meu(decedat)a primit de la parintii lui o casa.Fratele tatalui meu (decedat)neavand unde locui l-a lasat sa staie in aceasta casa.In 1988 acest ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune / gargamella gargamella Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj - impreuna au 5 copii - tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum ... (vezi toată discuția)
Partaj succesiune dupa bunici 2014Elena 2014Elena A murit bunicul meu, dupa cativa ani a murit si bunica in acelasi an cu tatal meu Fratii tatalui meu au facut succesiunea fara tatal meu, au falsificat anexa 1 ... (vezi toată discuția)