avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru aIcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru aIcool la volan

Buna ziua, vin in atentia dvs cu urmatoarea problema, in data de 24.11.2013 sotul meu a fost oprit in trafic de un echipaj de politie ptr. verificare. La etilotest a iesit 0.48 alcool si a trebuit sa mearga la IML ptr. analize. In acea seara a baut 3 beri de 400 ml de la ora 12.30 pana la ora 3.00.

A fost sa isi plateasca analizele si cu chitanta s-a dus la pol. pe Udriste sa faca dovada platii iar cei de acolo i-au spus ca dosarul este la parchet si sa revina la ei dupa 3 saptamani.

Intrebarea mea este, de ce a ajuns dosarul la parchet nu trebuiau intai sa astepte rezultatele de la nalize si in funtie de ele sa vada unde se incadreaza?

Din experienta dvs. cat credeti ca o sa ii iasa la probele din sange(a dat doua probe)?

Care sunt pasii care trebuiesc parcursi, caci cei de la politie nu au avut bunavointa sa ne ajute si pe noi cu o infirmatie:(

In asteptarea rspunsului cu multumiri
Cel mai recent răspuns: stefyka , utilizator 16:01, 24 Iulie 2014
Multumesc frumos de raspuns, cred ca o sa rog un avocat sa se ocupe de dosar. Eu zic ca este mai sigur asa.

o zi buna.
Am mai revenit cu o intrebare, mai sus se mentiona faptul ca rezolvarea se tergiverseaza, intrebarea mea este: Ei nu au un termen de rezolvare specificat la lege sau se pot lungi cat vor ei cu dosarele?

Stiu ca in orice domeniu exista un termen in care sa se solutioneze problema...
In acest caz exista un termen legal sau suntem la mila Domnului si ne lungim.....:-/?

Multumesc

Din pacate chiar asa este, nu exista termen legal de rezolvare.
La multi ani pe anul acesta, am revenit pe site deoarece inca nu am primit nici un raspuns in legatura cu rezultatul analizelor desi au trecut 7 saptamani de la incident.
Am tot fost la politie pe Udristei si nu au nici un raspuns pentru noi, nu inteleg de ce....

As vrea sa stiu macar rezultatul analizelor, cei de la IML nu imi pot comunica rezultatul?
Nu inteleg de ce .....

Si inca ceva, din februarie am inteles ca intra in vigoare noul cod penal , in care limita maxima o sa fie 0,5 alcool in sange in loc de 0,8.
Daca imi vine un raspuns de la politie in februarie este posibil sa fie luat in calcul de procuror limita maxima din noul cod penal, ca asta nu prea ar fi bine nu?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
stefyka, utilizator
Mie dupa aproape un an mi-a veni citatia la tribunal...tot pentru alcoolemie, asa ca nu-i de mirare

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,43 - consecinte Snoop88 Snoop88 Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)