Buna ziua, vin in atentia dvs cu urmatoarea problema, in data de 24.11.2013 sotul meu a fost oprit in trafic de un echipaj de politie ptr. verificare. La etilotest a iesit 0.48 alcool si a trebuit sa mearga la IML ptr. analize. In acea seara a baut 3 beri de 400 ml de la ora 12.30 pana la ora 3.00.
A fost sa isi plateasca analizele si cu chitanta s-a dus la pol. pe Udriste sa faca dovada platii iar cei de acolo i-au spus ca dosarul este la parchet si sa revina la ei dupa 3 saptamani.
Intrebarea mea este, de ce a ajuns dosarul la parchet nu trebuiau intai sa astepte rezultatele de la nalize si in funtie de ele sa vada unde se incadreaza?
Din experienta dvs. cat credeti ca o sa ii iasa la probele din sange(a dat doua probe)?
Care sunt pasii care trebuiesc parcursi, caci cei de la politie nu au avut bunavointa sa ne ajute si pe noi cu o infirmatie:(
Da, asta asa e...dureaza cam mult. Eu am locuit in Spania 5 ani, de 2 ori am avut probleme pentru alcool, prima data am pierdut 4 puncte+400 euro amenda, a doua oara 6+500 euro amenda, dar nu mi-au retinut permisul, ci masina :) A doua zi am fost la depozitul de masini si am ridicat-o (am platit 180 de euro). Treaba e ca in alte tari permisul nu se anuleaza ci se suspenda 6 luni-1 an, etc. dupa care faci un curs de reeducare. M-am lecuit...alcoolul nu e bun, nu numai la volan !!!
Revin cu noutati, dupa multe drumuri la Politie si mailuri transmise a primit urmatorul raspuns
" Referitor la e-mailul dumneavoastră înregistrat la Brigada Rutieră sub nr................., vă comunicăm următoarele :
Lucrarea penală nr. 12618 se află în lucru la Biroul Cercetări Infracţiuni Rutiere Sector 3.
Ofiţer de caz : A.P. ..................................., tel. 021.323.30.30.
În data de 30.01.2014, orele 10.00, vă rugăm să vă prezentaţi pentru audiere la sediul Brigăzii Rutiere din Bucureşti, str. Logofăt Udrişte nr. 9-15, sector 3, clădirea nouă, etj.4, cam.35. "
Ce credeti ca inseamna asta, exista posibilitatea sa scape cu amenda administrativa sau l-a chemat sa ii comunice rezultatul analizelor si sa dea declaratie?
V-am spus inca din primele mesaje ca va urma o procedura lunga, il poate chema sa-i aduca la cunostinta invinuirea, posibil sa se fi inceput urmarirea penala impotriva lui, il poate chema sa dea o declaratie in vederea calculului retroactiv, ar fi trebuit sa va angajati avocat pana acum, sa incercati sa va construiti o aparare.
Buna ziua, a fost astazi la politie, cu avocatul, iar ofiterul care se ocupa de caz i-a spus ca nu se astepta sa vina, desi avea programata intalnirea.
I-a comunicata ca prima proba a iesit 0,65 si a doua 0,80 alcool pur in sange si a cerut recalcularea.
Eu nu stiu ce inseamna practic aceasta recalculare, este posibil sa ii iasa mai mult sau mai putin ? I functie de ce anume se face acum aceasta recalculare? Poate schimba declaratia ca sa fie in favoarea lui?