avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru aIcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru aIcool la volan

Buna ziua, vin in atentia dvs cu urmatoarea problema, in data de 24.11.2013 sotul meu a fost oprit in trafic de un echipaj de politie ptr. verificare. La etilotest a iesit 0.48 alcool si a trebuit sa mearga la IML ptr. analize. In acea seara a baut 3 beri de 400 ml de la ora 12.30 pana la ora 3.00.

A fost sa isi plateasca analizele si cu chitanta s-a dus la pol. pe Udriste sa faca dovada platii iar cei de acolo i-au spus ca dosarul este la parchet si sa revina la ei dupa 3 saptamani.

Intrebarea mea este, de ce a ajuns dosarul la parchet nu trebuiau intai sa astepte rezultatele de la nalize si in funtie de ele sa vada unde se incadreaza?

Din experienta dvs. cat credeti ca o sa ii iasa la probele din sange(a dat doua probe)?

Care sunt pasii care trebuiesc parcursi, caci cei de la politie nu au avut bunavointa sa ne ajute si pe noi cu o infirmatie:(

In asteptarea rspunsului cu multumiri
Cel mai recent răspuns: stefyka , utilizator 16:01, 24 Iulie 2014
Nasol, norocul nostru, daca se poate numi asa, este ca am si eu permis de conducere.

dar totusi este o neliniste pentru mine ca nu stiu nimic si nu mi se pare corect, nu ar fi ceva corect la noi in tara, din pacate :sorry:
Da, asta asa e...dureaza cam mult. Eu am locuit in Spania 5 ani, de 2 ori am avut probleme pentru alcool, prima data am pierdut 4 puncte+400 euro amenda, a doua oara 6+500 euro amenda, dar nu mi-au retinut permisul, ci masina :) A doua zi am fost la depozitul de masini si am ridicat-o (am platit 180 de euro). Treaba e ca in alte tari permisul nu se anuleaza ci se suspenda 6 luni-1 an, etc. dupa care faci un curs de reeducare. M-am lecuit...alcoolul nu e bun, nu numai la volan !!!
Revin cu noutati, dupa multe drumuri la Politie si mailuri transmise a primit urmatorul raspuns

" Referitor la e-mailul dumneavoastră înregistrat la Brigada Rutieră sub nr................., vă comunicăm următoarele :
Lucrarea penală nr. 12618 se află în lucru la Biroul Cercetări Infracţiuni Rutiere Sector 3.
Ofiţer de caz : A.P. ..................................., tel. 021.323.30.30.
În data de 30.01.2014, orele 10.00, vă rugăm să vă prezentaţi pentru audiere la sediul Brigăzii Rutiere din Bucureşti, str. Logofăt Udrişte nr. 9-15, sector 3, clădirea nouă, etj.4, cam.35. "

Ce credeti ca inseamna asta, exista posibilitatea sa scape cu amenda administrativa sau l-a chemat sa ii comunice rezultatul analizelor si sa dea declaratie?

Putin ajutor, va rog...

Multumesc
V-am spus inca din primele mesaje ca va urma o procedura lunga, il poate chema sa-i aduca la cunostinta invinuirea, posibil sa se fi inceput urmarirea penala impotriva lui, il poate chema sa dea o declaratie in vederea calculului retroactiv, ar fi trebuit sa va angajati avocat pana acum, sa incercati sa va construiti o aparare.
Buna ziua, a fost astazi la politie, cu avocatul, iar ofiterul care se ocupa de caz i-a spus ca nu se astepta sa vina, desi avea programata intalnirea.

I-a comunicata ca prima proba a iesit 0,65 si a doua 0,80 alcool pur in sange si a cerut recalcularea.

Eu nu stiu ce inseamna practic aceasta recalculare, este posibil sa ii iasa mai mult sau mai putin ? I functie de ce anume se face acum aceasta recalculare? Poate schimba declaratia ca sa fie in favoarea lui?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,43 - consecinte Snoop88 Snoop88 Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)