avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru aIcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru aIcool la volan

Buna ziua, vin in atentia dvs cu urmatoarea problema, in data de 24.11.2013 sotul meu a fost oprit in trafic de un echipaj de politie ptr. verificare. La etilotest a iesit 0.48 alcool si a trebuit sa mearga la IML ptr. analize. In acea seara a baut 3 beri de 400 ml de la ora 12.30 pana la ora 3.00.

A fost sa isi plateasca analizele si cu chitanta s-a dus la pol. pe Udriste sa faca dovada platii iar cei de acolo i-au spus ca dosarul este la parchet si sa revina la ei dupa 3 saptamani.

Intrebarea mea este, de ce a ajuns dosarul la parchet nu trebuiau intai sa astepte rezultatele de la nalize si in funtie de ele sa vada unde se incadreaza?

Din experienta dvs. cat credeti ca o sa ii iasa la probele din sange(a dat doua probe)?

Care sunt pasii care trebuiesc parcursi, caci cei de la politie nu au avut bunavointa sa ne ajute si pe noi cu o infirmatie:(

In asteptarea rspunsului cu multumiri
Cel mai recent răspuns: stefyka , utilizator 16:01, 24 Iulie 2014
Si inca ceva, din februarie am inteles ca intra in vigoare noul cod penal , in care limita maxima o sa fie 0,5 alcool in sange in loc de 0,8.
Daca imi vine un raspuns de la politie in februarie este posibil sa fie luat in calcul de procuror limita maxima din noul cod penal, ca asta nu prea ar fi bine nu?

Noul Cod penal:

ART. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Eu nu inteleg daca este la limita, a doua proba fiind de 0,8, la lege scrie ca daca este peste 0,8 este penal.
el practic acum unde se inacdreaza? Daca refuza recalcularea....ce se intampla?
Multumesc
Se va aplica legea mai favorabila in orice situatie.
La 0,65 in aerul expirat ,dupa recoltare a iesit 1,5 si dupa o ora 1,3 .Condamnarea a fost de 10 luni cu suspendare si plata de cheltuieli judiciare de 1100 lei plus perioada de incercare de 2 ani.In mod normal dosarul nu avea ce sa caute la procuror inainte de a primi Politia rezultatul probelor de sange. In cazul meu fapta a fost recunoscuta de la bun inceput.Eu nu am angajat avocat si se pare ca de aceea a stat dosarul 10 luni la procuratura in rechizitoriu?! Si am solicitat personal procuraturii urgentarea trimiterii dosarului la tribunal , ca probabil mai 'dormea' pe acolo mult si bine .Asa ca am mai adaugat 10 luni la privarea de permis. Procedati cum doriti.In cazul meu am fost oprit in trafic,atat.Sper sa va ajute informatiile trimise.
Buna, va multumesc pentru informatiile transmise.
Intre timp a facut si recalcularea, dosarul a fost trimis la parchet unde a stat vreo 2 luni.
Astazi a fost sunat de la politie sa se prezinte la ei deoarece s-a intors dosarul de la parchet si vor sa discute 2 minute.(asa s-a exprimat inspectorul care se ocupa de dosar).

la ce ar trebui sa ne asteptam, s-a solutionat si au trimis dosarul inapoi la politie sau o sa il puna sa faca alta recalculare?
Eu ma gandesc ca a a incadrat dosarul la contraventie de s-a intors la politie, daca era penal nu trebuia sa ramana la parchet?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,43 - consecinte Snoop88 Snoop88 Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)