avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe pentru bani castigati pe internet
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe pentru bani castigati pe internet

Atunci cand primesc bani (din strainatate) prin transfer bancar(wire transfer) sunt obligat de banca sa declar sursa banilor (din cate am inteles e o formalitate ceruta de banca nationala). Intrebarea mea este urmatoarea: daca banii respectivi sunt facuti prin munca pe internet (creare software, data gather, etc) trebuie sa platesc taxe/impozit pentru ei?
Va multumesc,
Paul
Aceeasi problema o am si eu si as dori un raspuns! Multumesc
In mod normal da, exista chiar si un formular tip la Administratia financiara pt astfel de operatiuni ce trebuie declarate.
Insa, ideea este sa va faceti - chair si pe net - conturi intr-o alta tara (dureaza putin, costa in jur de 150 USD), de unde cereti un card de debit, cu care scoateti fara probleme banii din orice ATM. Pentru detalii, contactati-ma la melford@acasa.ro
Am si eu o intrebare:
Daca sunt firma, si lucrez pe internet, cum pot sa primesc banii legal si sa i trec pe pofit?
NU are nimeni idee de cum se face exportul de software... pentru ca practic asta e. Ce acte trebuiesc facute pentru a lucra legal pentru o firma din afara in domeniul webdesign, software?
Aceeasi situatie am si eu,primesc bani din strainatate facuti tot prin munca pe internet dar sub forma de cec bancar dupa care urmeaza sa merg la banca sa-l las acolo,care dupa o perioada de 45 de zile pot ridica banii din contul meu.Acum ce vreau sa stiu este...trebuie sa ajung la financiar sa-i declar sau cum trebuie sa procedez sa nu am probleme sau trebuie sa-mi deschid firma sa platesc acel impozit? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat este binevenit.Multumiri din suflet!

Alte discuții în legătură

Taxe/impozite la bani primiti prin transfer bancar Atunci cand primesc bani (din strainatate) prin transfer bancar(wire transfer) sunt obligat de banca sa declar sursa banilor (din cate am inteles e o ... (vezi toată discuția)
Taxe/impozite bani primiti prin wire/transfer Atunci cand primesc bani (din strainatate) prin transfer bancar(wire transfer) sunt obligat de banca sa declar sursa banilor (din cate am inteles e o ... (vezi toată discuția)
Taxa pe profit aladin123 aladin123 Buza ziua . O sa fiu cat de direct posibil . Sunt Freelancer si muncesc pe internet , in general pentru oameni din strainatate. Castig lunar cateva mii de $ ... (vezi toată discuția)