Atunci cand primesc bani (din strainatate) prin transfer bancar(wire transfer) sunt obligat de banca sa declar sursa banilor (din cate am inteles e o formalitate ceruta de banca nationala). Intrebarea mea este urmatoarea: daca banii respectivi sunt facuti prin munca pe internet (creare software, data gather, etc) trebuie sa platesc taxe/impozit pentru ei?
Va multumesc,
Paul
Ideea e ca trebuie ca toti care faceti bani din soft sa va ganditi ca in cca 1 an jumate nu va mai fi atat de greu sa va fie dat de urma. Iar problema voastra nu o sa fie numai evaziunea fiscala, ci chiar mai rau. 1. desfasurati activitati comerciale fara autorizatie; 2. incasati venituri din desfasurarea de activitati fara autorizatie; 3. nu declarati veniturile obtinute din desfasurarea de activitati comerciale fara autorizatie ... etc. E interesant totusi daca aveti un angajament cu compania care va plateste si in ce consta acesta, caci si compania platitoare poate avea nenumarate probleme de impozitare ...
Va doresc sa nu va descopere fiscul (cand fiscul va fi fisc ... poate nu prea curand) in urmatorii 5 ani !!! ... caci prescriptia dreptului de a stabili impozite si taxe este actualmente de 5 ani si incepe sa curga de la sfarsitul anului financiar ... adica raportat la 1 ianuarie 2006 va poate scotoci pe o perioada de 5 ani in urma (incepand cu 1 ianuarie 2000). Shalom mei calculatoristilor!
Le recomand tuturor sa NU recurga la inginerii financiare.
Daca doriti sa primiti bani din strainatate ieftun si fara probleme si sunteti firma va puteti face un cont special la BCR, Raiffeisen sau Ion Tiriac care va permite sa incasati plati online cu cardul. Asta este cam scump e drept (15 euro /luna + cel putin 300 euro infiintarea contului). Trebuie sa aveti contstant vanzari ca sa renteze.
Puteti avea alternativ ca persoana juridica din Romania cont bancar in straiantate, depuneti un dosar la BNR din care sa reiasa de ce va trebuie acel cont. Acest cont poate fi un cont pentru incasarea de plati online cu cardul.
Toate aceste proceduri se vor simplifica semnificativ dupa 1 ianuarie 2007, deoarece multi procesatori au sediul la Londra, Marea Britanie este membra EU ...
Paypal: va functiona la un moment dat si cu Romania.
Cea mai ieftina solutie: autorizarea de plata cu cardul de tip vocal (asa numitul MOTO). Interesati-va, mai multe banci romanesti o ofera, este valabila international si va permite incasarea de plati internationale cu cadul in contul dvs de lei de firma din Romania.
Inca o data: nu riscati cu inginerii financiare, taxele nu sunt mari si este rentabil chiar si pentru sume mici de bani.
Taxa pe profit
aladin123
Buza ziua . O sa fiu cat de direct posibil .
Sunt Freelancer si muncesc pe internet , in general pentru oameni din strainatate. Castig lunar cateva mii de $ ... (vezi toată discuția)