avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Dupa divort care sa petrecut cu multi ani in urma ,eu in calitatea de tata ,platesc pensie alimentara.a copilului care limplineste 18 ani in luna Decembrie a acestui an.Intrebarea mea este daca in continuare mai trebuie sa platesc pensie dupa ce copilul devine major.Fapt pentru care eu as vrea sa nu mai platesc sau sa se diminueze actuala pensie, pentru ca impreuna cu actuala sotie mai am inca doi copii minori de 7si respectiv 2 ani, iat copilul cel mare are probleme de sanatate grave ,nascundu-se cu spina bifida nu se poate deplasa si pe viitor necesita mai multe interventii chirurgicale care ma depasesc financiar.Va multumesc.(ptr informatre spina bifida este localizata pe coloana vertebrala care face ca aceasta sa nu se inchida perfect deci coloana este ca si sectionata si de aici apar mai multe probleme printre care sihidrocefalia ,parablegia flasca a picioarelor.ori ce medic poate confirmaacestea)Astept un raspuns Multumesc
Cel mai recent răspuns: patlagean , utilizator 15:44, 5 Decembrie 2013
Pensia ce s-a stabilit s-a hotarat pana ce copilul implineste 18 ani, nu mai mult. Pe mai departe, dvs nu mai aveti ce cere. Ori va intelegeti cu copilul sa ii dati cat puteti da, ori asteptati sa va dea in judecata sa faca dovada ca e elev, iar dvs cu ocazia asta propuneti o suma cat puteti da, faceti dovada ca mai aveti doi copii din care unul cu probleme si instanta va decide.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
avem ca dovada certificatul cu handicap grad 1 al copilului si nenumaratele iesiri din spital va multumesc foarte mult pt raspunsuri!!!
patlagean, utilizator
mentionez ca timp de 17 ani nu mi-am vazut copilul,am fost refuzat de catre fosta sotie ori de cate ori mergeam sa il vad,divortul s-a pronuntat pe cand fata avea doar un an,nu ma recunoaste nici macar pe strada si nici nu a fost interesata sa ma cunoasca
patlagean, utilizator
Asteptati atunci sa ia legatura in vreun fel cu dvs.
Poate va contacteaza personal, ori va invita la mediere ori... se lipseste de pensie.
gi-jane2, moderator
nu se va lipsi...va multumesc inca o data pt raspunsuri,imi sunt de folos

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara doi copii rodicala rodicala In urma divortului platesc pensia de intretinere pentru cei doi copii ai mei, in cuantulul prevazut de lege. Unul dintre copii a implinit deja 18 ani, iar ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara Ellyn Ellyn Buna ziua! Lucrez in Italia si am salariu de 2000 euro,am 3 copii,1 in Romania si 2 in Italia,copilul din Romania m-a dat in judecata pentru majorare si apoi ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)