Anul acesta incepand cu data de 01.06 am intrat in concediu de crestere copil pe o perioada de un an.
Dupa plecarea mea, compania a inchis 3 din cele 6 puncte de lucru din Bucuresti (printre care si cel pe care aveam eu incheiat contractul), iar angajatele au fost nevoite sa-si caute alt loc de munca.
In cadrul acestei multinationale am ocupat functia de instructor pe punctele de lucru existente in Romania.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme:
1. Firma are momentan cca. 30 de puncte active, la nivel de tara. Fiecare punct de lucru are un sef de magazin. Conform Nomencatorului Clasificarii Meseriilor eu am aceeasi incadrare ca si aceste angajate chiar daca ma ocupam de altceva ( fisa postului este pe functia exercitata).
Mi se poate spune ca postul s-a desfiintat avand in vedere faptul ca s-au inchis cele 3 puncte din Bucuresti?(Tin sa preciez ca pe aceeasi functie cu mine mai activa o persoana insa aceasta a fost trecuta pe alta functie. In acest moment nu am cunostinte ca postul sa se fi desfiintat sau firma sa se afle in reorganizare judiciara)
2. La intorcerea la munca angajatorul poate inceta raporturile de munca de vreme ce beneficiez de stimulent?
3. In cazul in care doresc sa ma angajez in alta parte mai beneficiez de acel stimul de 500 de lei, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului ?Noul angajator poate inceta raporturile de munca de vreme ce beneficiez de acest stimul?
Va multumesc anticipat pentru intresul manifestat.
1. - Daca s-a desfiintat postul pe care ati fost incadrata si care este specificat in contractul individual de munca (CIM) atunci, la revenirea dvs. din CCC, angajatorul trebuie sa va reprimeasca pe alt post in conditii echivalente cu cele prevazute in CIM.
- Din Legea 202/2002:
Art. 10
...
(7) La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.
2. Conform art.25 (2), lit.b) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, nu puteti fi concediata pe perioada cat beneficiati de stimulentul de insertie decat ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
3. - Beneficiati de stimulentul de insertie numai in cazul in care aveti venit din salariu, indiferent la ce angajator.
- Si noul angajator trebuie sa respecte prevederile legale pe care vi le-am precizat mai sus.
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudine.
Am insa o neclaritate:
Concret, in contractul meu de munca scrie: "Functia: Senior Shop Manager Trainer, asimilata functiei de Director de Magazin- Conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania, cod 121021."
In toate filialele care activeaza inca exista cate un post de Director de Magazin.
Prin urmare, care anume dintre posturi ar trebui sa sa desfiinteze ca sa se aplice ceea ce ati spus dumneavoastra? Cea de Director de Magazin? sau cea pe care am detinut-o eu?
2. Daca in CIM scrie: "Functia: Senior Shop Manager Trainer, asimilata functiei de Director de Magazin- Conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania, cod 121021" atunci aceasta este functia pe romaneste, director de magazin.
3. - Dar tot in CIM la D.Locul de munca scrie si unde anume se desfasoara activitatea dvs., care este locul de munca unde va desfasurati activitatea de director de magazin.
- Daca postul de director de magazin de la acest loc de munca a fost desfiintat atunci ca poate oferi un alt loc de munca cu aceeasi functie, daca este unul disponibil.
Cic
NKL2111
Buna ziua,
Eu sunt in cic pana in noiembrie, mi am ales varianta cu 1 an si zilele acestea m au sunat de la serviciu sa mi spuna ca punctul de lucru unde imi ... (vezi toată discuția)