avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent - incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent - incetare contract de munca

Buna ziua,

Se poate inceta un contract de munca care inca nu a inceput? Data de incepere a acestuia este peste 2 saptamani, dar m-am razgandit si nu mai vreau sa lucrez la firma respectiva din motive personale.
Mentionez ca nu am primit inca exemplarul nr 2 din contractul de munca, urmand sa mi se dea la inceperea muncii. Ce se poate intampla in cazul refuzului de a incepe acest contract? Sunt obligata sa stau in preaviz chiar daca am si perioada de proba 30 zile?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
annes07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 5 Decembrie 2013
Da, se poate renunta la un c.i.m. care inca nu-si produce efectele.

Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Am vorbit cu angajatorul si mi-a spus ca deocamdata nu imi anuleaza contractul, ci il lasa deschis dar nu il activeaza pana in luna februarie (pe contract nu s-a pus data de incepere cand am semnat, s-a stabilit doar verbal), cand s-ar presupune sa ma hotarasc ca mai vreau sau nu la ei.
Eu sunt hotarata sa merg la alta firma chiar de saptamana viitoare. Cum ma poate afecta asta la viitorul loc de munca? E ceva legal?
Poate un angajator sa afle ce alte joburi am avut inainte din Revisal? Sau poate urmari activitatea mea in alte firme?

Va multumesc
Un angajator nu are acces la baza de date REVISAL a altui angajator.

Este nelegal faptul ca, c.i.m. incheiat nu este completat in intregime.
Si totusi ce anume as putea sa ii spun angajatorului (de fapt reprezentantilor legali) ca sa imi anuleze acel contract pentru totdeanuna? Nu vreau sa patesc sa ma angajez in alta parte si ei sa imi aduca acuzatii ca nu mi-am inceput munca la ei sau mai stiu eu ce smecherii pot face avand in vedere ca contractul nu a fost anulat, desi i-am instiintat in scris..
Anularea c.i.m. este una, iar incetarea c.i.m. este altceva.

Anularea unui c.i.m nu se poate face decat ina numite situatii si nu la solicitarea salariatului ca nu mai vrea sa lucreze la acel angajator,

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor flouflou flouflou m-am angajat pe 12 noiembrie anul acesta...la interviu am specificat ca sunt studenta la a doua facultate si ca mai am de dat si licenta pentru prima, si mi ... (vezi toată discuția)
Incetare contract kingcbc kingcbc Buna ziua, Am dorit sa angajez pe o persoana, a fost la interviu si a trecut probele date de mine iar vineri am dat incepere de contract la Revisal ca sa ... (vezi toată discuția)
Necesitatea preavizului la schimbarea locului de munca ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, Am si eu o nelamurire m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata (dar mi-a spus ca potrivit codului muncii 90 de zile se considera ... (vezi toată discuția)