avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bani pentru termoizolare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bani pentru termoizolare

Buna,

Am avut o locuinta cu trei camere pe care le-am vandut-o anul trecut.
A fost platita o suma ma pe numele meu, pentru term izolarea locuintei la asociatia de proprietari.
In anul asta am primit bani inapoi pentru-ca izolarea nu va fi executat.
Noul proprietar spune ca el are draptul la bani?
Deoarece este a suma mai mare, vreau sa stiu cum este legislatia in acest caz?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:04, 30 Noiembrie 2013
Conform norme in vigoare,sumele aferente lucrari de intretinere si reparatii nu se restituie proprietarilor ci,intra in fondul de reparatii
Daca dv ati vandut imobilul,nu mai sunteti proprietar in imobil,pe cale de consecinta nu aveti temei legal sa ridicati pretentii asupra oricaror sume
Conform norme in vigoare,sumele aferente lucrari de intretinere si reparatii nu se restituie proprietarilor ci,intra in fondul de reparatii

Spuneti va rog si care este norma in vigoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Avand in vedere ca sunteti un activ utilizator al sectiunii asociatii de locatari/proprietari,
teoretic ar trebui sa cunoasteti prevederile normelor de aplicare a legii de infiintare ,
organizare si functionare asociatii de proprietari nr 230/2007 art 24 al 5

normelor de aplicare a legii de infiintare ,

Legea 230/2007 Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

Legea 230/2007 NU ARE Art. 24 al 5 sunt doar 4, iar ascestea nu se refera la banii restituiti din termoizolatii.
Despre ce vorbim aici?
@thran
Daca ati fi parcurs cu atentie raspunsul meu ati fi constatat ca nu am facut referire la art 24 al5 din L nr 230/2007 pe care l-ati postat
Raspunsul meu a fost
prevederile normelor de aplicare a legii de infiintare ,

Respectiv este vorba despre norma de aplicare a legii nr 230/2007
HG nr 1588/2007 Art. 24.?

(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partiIor de constructii/instabatii aflate in proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituni si cheltuieli
.

Alte discuții în legătură

Asociatia de chiriasi tbogdann tbogdann Buna ziua, sunt chirias intr-un bloc ANL din Arad si as dori sa stiu carui lege se supune organizarea si functionarea asociatiilor de chiriasi, (atentie nu ... (vezi toată discuția)
Conditiile de restituire a fondului de rulment si reparatii angi25 angi25 Va rog frumos ajutati ma cu articol, lege din care sa reiasa conditiile de returnare a fondului de rulment si celui de reparatii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)