avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutie nefavorabila de la Parchet pentru pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutie nefavorabila de la Parchet pentru pensia alimentara - Contestatie la solutie

buna-ziua. acum 4 luni am depus o plangere penala la Parchet pentru abandon de familie impotriva fostului sot, care imi trimite o pensie lunara de 34 lei, de 7 luni incoace,si pana acum. acum 4 zile am primit o rezolutie de la Parchet, cum ca nu este abandon de familie, si nu s-a dovedit termenul de rea-credinta, fostul sot dovedind ca beneficiaza de un ajutor social de 136 lei. copilul meu are 8 ani,si merge la scoala, eu neavand venituri, si facand eforturi disperate sa imi tin copilul in scoala, am fost la un avocat,si mi-a facut o contestatie la solutie, aratand ca solutia e nelegala si neintemeiata,sotul fiind apt de munca,si-a scos ajutor social,tocmai ca sa nu mai imi trimita pensia. ca urmare,am cerut o pensie minima . ce sanse am cu aceasta contestatie, va fi anulata rezolutia,sau nu. multumesc.
Cel mai recent răspuns: adalyfe , utilizator 11:16, 7 Decembrie 2013
Personal nu cred sa rezolvati ceva, trebuie sa stiti ca aveti dreptul mai departe in functie de solutie, sa va adresati instantei conf.278^1 c.p.p.
Din pacate cu plangerea nu veti avea castig de cauza din cauza acelui "cu rea credinta". In absenta dovezii relei credinte infractiunii ii lipseste intentia directa, deci va primi nup o viata intreaga, ca asa protejeaza onor statul mamele singure si disperate si copiii acestora. Ca sa dovediti reaua credinta, trebuie sa puteti dovedi ca in fapt el munceste, la negru, si face venituri, pe care nu le declara. (probabil ca asta se si intampla). In absenta acestei dovezi, plangerea impotriva rezolutiei procurorului de caz, se face la procurorul ierarhic superior, in termen de 20 de zile, de la comunicarea solutiei de care vorbiti. Acesta (procurorul ierarhic superior) are la dispozitie un termen compus de 20 de zile +20 spre a va raspunde. Dupa ce primiti raspunsul, nici mai devreme nici mai tarziu de cele 40 de zile in total, puteti sa va plangeti in fata instantei pe art 278. Sfatul meu este ca, in conditiile actuale, sa nu o faceti. Veti ramane cu aceiasi solutie, si poate il invata cineva sa va faca o plangere pe denunt calomnios si atunci deveniti dvs datoare! Incercati sa aflati si sa strangeti probe ca lucreaza la negru. scucces.

Acesta (procurorul ierarhic superior) are la dispozitie un termen compus de 20 de zile +20 spre a va raspunde. Dupa ce primiti raspunsul, nici mai devreme nici mai tarziu de cele 40 de zile in total, puteti sa va plangeti in fata instantei pe art 278.

Procurorul ierarhic are un termen de 20 de zile de la primirea plangerii sa raspunda, daca a raspuns inauntrul celor 20 de zile, termenul de 20 de zile de a se adresa instantei curge de la primire, daca nu a raspuns, de la expirarea termenului initial de 20 de zile.
Dvs de ce nu aveti venituri, sunteti apta de munca ?
multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor miru-mir miru-mir doresc sa mentionez ca in data de 31 ian a,c am obtinut o sentinta judecatoreasca prin care fostul meu concubin a fost obligat la plata sumei de 175 ron lunar ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca rezolutia procurorului? am vreo sansa sa obtin ceva?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului fostul sot a fost obligat la plata sumei de 200 ron pentru 2 copii minori. Pensia de intretinere i-a fost stabilita la venitul minim ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)